Casal prepara Zegama guanyant la Panxampla

• L'andorrà poleix l'estat de forma abans de començar la Copa del Món
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Casal, a dalt del podi de la cursa Panxampla d'Alfara de Carles Foto: EL PERIÒDIC

La Copa del Món de curses de muntanya és a tocar, i els corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme que formen part de la selecció nacional estan polint els seus estats de forma de cara a la preparació de la temporada, que comença en breu amb Zegama el pròxim 26 de maig. Així, el número u de l'equip nacional, Òscar Casal, va aconseguir la victòria el passat cap de setmana a Alfara de Carles (Tarragona), on es va disputar la 4a edició de la Cursa Panxampla, que forma part del Circuit de curses de muntanya de les Terres de l'Ebre.

Casal, que va disputar aquesta prova com a membre del Team Land Trail, es va imposar amb un temps de 2h 21min 02s després d'un recorregut de 22 quilòmetres i amb un desnivell de 1.800 metres positius, i altres 1.800 de negatius. En segona posició va arribar Houssain Abaghad, del UEC Tortosa, amb un crono de 2h 24min 37s, mentre que el podi el va completar Ramon Curto (Trail CER la Sènia) amb 2h 32min 39s.

Aquesta cursa forma part de la preparació que Casal està fent de cara a la Copa del Món, que comença amb la marató alpina Zegama-Aizkorri (42km) del 26 de maig, cita que en el calendari de la competició mundialista molts dels primers espases dels equips nacionals no es volen perdre per la tradició que té. Després, la Copa del Món seguirà el 30 de juny amb Mont-Blanc, i abans la Ronda dels Cims el 21 de juny.