PUBLICITAT

L'IPC continua ancorat en l'1,9% i confirma així la seva estabilització

  • La baixada de la roba, el calçat i els mobles, entre d'altres, frena la inflació
  • La variació acumulada és del 0,9% i l'IPC subjacent queda en el 0%
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

El Departament d'Estadística de la Secretaria d'Estat per la Reforma de l'Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement va fer pública ahir la dada de l'Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al juliol, una xifra que confirma la ja avançada a principi d'aquest mes i que estabilitza l'indicador en l'1,9%. D'aquesta manera, l'IPC es manté en els nivells als quals ja va arribar el passat mes de març, quan es va situar fregant el 2%, topall que no s'ha superat duran els últims cinc mesos i que, en cas de fer-ho, retornaria el nivell de l'indicador al del desembre del 2008, ja en plena fase de davallada.

Segons el Departament d'Estadística, l'estabilització de la variació interanual de l'IPC és deguda al fet d'haver registrat al juliol "gairebé la mateixa variació mensual del juliol del 2009". En aquest sentit, la variació acumulada al juliol va ser del 0,9%. El mateix departament va informar que en la configuració d'aquest IPC van influir fets com ara el comportament a l'alça de grups que pugen més que l'any anterior com esbarjo i restauració, altres que pugen quan l'any anterior baixaven com salut, i altres que es mantenen estables, quan l'any anterior baixaven: alimentació i ensenyament.

En l'altre vessant, i amb un efecte moderador a l'hora d'evitar el creixement de l'IPC, va haver-hi grups que van baixar, mentre que l'any anterior pujaven, com és el cas dels mobles, altres que van baixar més que l'any passat, com ara la roba i el calçat, grups que van pujar menys que l'any anterior, com transport i habitatge i, finalment, grups que van mantenir-se amb la mateixa variació, com béns i serveis diversos.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT