PUBLICITAT

Nous equips, nous conceptes

  • Avui arrenca la pretemporada per a gran part dels equips de la LEB Plata El River i la resta de rivals hauran d'assimilar la nova normativa que s'estrena en aquesta competició i que preveu canvis significatius a la pista
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

Avui és el dia en què la majoria dels clubs de la LEB Plata inicien la pretemporada. Amb tot, és jornada de presentacions, de controls mèdics i de posar a punt la maquinària que, en el cas del River, arrencarà amb sessions físiques demà. A partir de dimecres, a més, estan previstes les arribades dels nord-americans. La feina té dos vessants: el purament esportiu i el de reeducació d'hàbits a la pista. I és que la normativa que aquest any s'instaurarà a la categoria canvia alguns aspectes.

Ni tan sols serà el mateix ter- reny de joc. Visualment, és clar. El Poliesportiu d'Andorra la Vella ja ha canviat la seva cara perquè el River pugui acollir els entrenaments sobre les noves línies i distàncies amb què es jugarà aquesta temporada 2010-2011. Les variacions no són gaires, però sí importants.

L'ampolla clàssica en forma de trapezi desapareix i passa a ser un rectangle de 4,9 metres pels 6m que feia abans en la línia de fons. Aquest rectangle marcarà la zona restringida en els tirs lliures. Un altre dels canvis importants serà la línia de triples, la qual passa als 6,75m, pels 6,25m d'abans. Amb tot, un estudi de la LEB Or de la campanya passada realitzat per la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) demostra que l'efectivitat de cara a cistella en llançaments de tres no es veu afectada.

Però hi ha dos canvis més. El primer és que es determina una zona sense càrrega d'1,25m des del punt central de cistella. Aquest semicercle significa que cap falta en atac per càrrega serà sancionada si el contacte del jugador que ataca es produeix sobre un defensor situat en aquesta zona sense càrrega. L'altra variació ens porta a les línies laterals. Aquestes estaran a 8,325m de la línia de fons. Durant els dos últims minuts de l'últim quart i dels períodes extres, després d'un temps mort concedit a l'equip que té la possessió, la treta de banda serà des d'aquesta línia. Tot, nous conceptes per assimilar. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT