PUBLICITAT

Una imatge arquitectònica coherent

  • Ruols, dota el complex termolúdic d'harmonia visual i conceptual
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Per dotar Caldea d'una imatge arquitectònica coherent, la Semtee va encarregar el disseny i la construcció del nou centre wellness Inúu a l'arquitecte francès, Jean-Michel Ruols, que també va concebre el primer centre, buc insígnia del termoludisme, Caldea. El conjunt arquitectònic d'Inúu complementa el de Caldea en perfecta harmonia visual, utilitzant les mateixes làmines de vidre amb un toc de modernitat en les línies, que ara són més corbes, gràcies a l'evolució de les tècniques i els materials. Ruols també serà present a la inauguració de demà per explicar algun dels reptes que va plantejar la nova infraestructura. A tall d'exemple, la dimensió de l'obra és de 12.400 metres quadrats i està coberta per una impressionant carpa de vidre de 5.500 metres quadrats que se sosté amb una complexa estructura metal·lica de 280 tones. Les llacunes interiors contenen 72.000 litres d'aigua termal. A més, un espectacular aquari, en forma de cilindre de 9 metres d'alçada i tres metres de diàmetre, fa de nexe entre els diferents nivells del centre. L'aquari es presenta en dues parts diferenciades, la primera i més gran és per a espècies tropicals marines i la segona, per a espècies tropicals d'aigua dolça.

Una visita a les instal·lacions del gran germà petit de Caldea és suficient per apreciar que l'oferta hi és innovadora. La vocació del centre és oferir experiències úniques a mida de cada usuari, en funció de les seves preferències i el temps que hi pot destinar. Les experiències s'organitzen al voltant de cinc temàtiques: sensorial, aqua, cos i ment, bellesa i nutrició. Els tractaments es fan en 16 cabines agrupades en quatre fulles d'un gran trèvol a la planta inferior. A sobre, flueix tranquil·la l'aigua de les llacunes superposades a imatge del castell de cotó fluix, Pamukkale (Turquía). Són 2.580 metres quadrats de silenci que trenca, de tant en tant, el ritme alegre dels sortidors i dels hidromassatges.

En aquesta mateixa planta també hi ha el restaurant Iö que serà el referent d'una nova oferta culinària a Andorra, ja que casa la dietètica i la nutrició amb la més fina gastronomia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT