PUBLICITAT

La modificació de la Llei de l'escola andorrana, a tràmit

  • El nou articulat defineix la Junta com a òrgan col.legiat de participació
  • No tindrà facultat per contractar el personal auxiliar de vigilància
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Susanna Vela. Foto: TONY LARA

La Sindicatura va emetre ahir un butlletí del Consell General en el qual s'inclou l'entrada a tràmit del Projecte de llei de modificació de la Llei de l'Escola Andorrana presentat per l'Executiu de Jaume Bartumeu.

L'articulat modifica part del títol IV de la Llei 12/2007, de modificació de la Llei de l'Escola Andorrana, un nou canvi que definirà la Junta d'Escola "exclusivament com a òrgan col.legiat de participació, sense capacitat per contractar el personal auxiliar per a la vigilància de patis i de menjadors", com així era fins ara.

Malgrat que aquesta junta disposa de capacitat jurídica i de capacitat d'obrar per contractar aquest personal, "no l'ha usada mai i ha desenvolupat la seva funció exercint únicament les competències de participació, col.laboració, informació, vetlla i avaluació", s'apunta a l'exposició de motius. El text explicita també que aquesta competència "comporta una responsabilitat administrativa i laboral que no correspon a la capacitat real i pràctica d'aquest òrgan", integrat per representants de la comunitat educativa sense responsabilitats executives.

El text de modificació consta d'un article únic, que modifica el títol IV, amb relació a la Junta d'Escola. Aquest organisme serà presidit pel director del centre i la seva composició inclourà, com a mínim, el director i el cap d'estudis del centre, un membre del Comú i representants del personal docent, del personal col.laborador educatiu, del personal administratiu i de serveis, dels pares i dels alumnes dels nivells educatius de segona ensenyança i batxillerat.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT