PUBLICITAT

Els ingressos de la CASS durant el primer trimestre pugen el 16%

  • Fins al març la parapública recapta 63.880,2 milions d'euros
  • L'increment de les cotitzacions compensa així la pèrdua d'assalariats
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Usuaris de les instal.lacions centrals de la CASS. Foto: EDUARD COMELLAS

La memòria explicativa de l'execució del pressupost del primer trimestre de l'any de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) posa de manifest que, en valors absoluts, "els ingressos han estat de 63.880,2 milions d'euros, cosa que representa un increment del 15.55% amb relació al mateix període de l'any 2009". Dins les línies previstes, a més, la situació pressupostària a 31 de març va presentar una execució de la despesa del 23,13% del total del pressupost prorrogat, amb la qual cosa s'acabarà l'any havent assolit el 100%.

A la memòria explicativa es descriu com les cotitzacions socials van incrementar-se el 12,78% respecte a l'any passat. L'1,85% d'aquesta alça correspon a la branca general, mentre que el 26,31%, a la de jubilació. En aquest sentit, l'entrada en vigor de la nova llei de la CASS comporta, pel que fa a recaptació, increments del tipus de cotització en determinats sectors que perceben prestacions de la parapública. Tal com assenyala la CASS, "aquest canvi compensa la pèrdua de nombre d'assalariats degut a la crisi econòmica, xifrada en el 3% respecte al mateix període del 2009".

ALTRES DETALLS DE LA MEMÒRIA
D'altra banda, la massa salarial acumulada del primer trimestre es va xifrar en 242.104.020 euros, el 0,20% menys que l'any passat. A més, la memòria destaca que el capítol de taxes i altres ingressos va incrementar-se el 34,12%, mentre que el de transferències corrents va augmentar el 809,41%. Aquest fort augment s'explica pels ingressos consolidats amb la percepció de determinats fons de Govern, així com prestacions per jubilació i familiars. Paral.lelament, els ingressos patrimonials van incrementar-se el 51,71% i els actius financers van experimentar una dinàmica contrària, disminuint el 8,18%. Dins aquest capítol s'inclouen els reintegraments de préstecs i bestretes fora del sector públic, que incorpora diferents cobraments consolidats.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT