PUBLICITAT

El Govern es reunirà amb ApC la setmana vinent per analitzar el Pressupost 2011

  • El Consell de Ministres avança en la concessió de les xifres després de complementar la informació
  • Bartumeu vol mantenir les bones relacions amb Espanya tot i defensar la millora de la N-145
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


10062010_bartu
Jaume Bartumeu, amb el ministre d'Interior, Víctor Naudi, i el d'Economia i Finances, Pere López. Foto: ORIOL LLAURADÓ
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha explicat, aquest dimecres, que durant aquest cap de setmana es posaran en contacte amb els responsables d'Andorra pel Canvi per tal d'organitzar una reunió de cara a la setmana que ve que serveixi per analitzar l'estat actual d'elaboració del Projecte de Pressupost del 2011. Durant aquesta reunió es posarà sobre la taula el document en què els ministres hauran treballat a fons fins divendres vinent, i que ja contindrà les xifres globals aproximades i l'orientació del Pressupost. Bartumeu ha explicat que el text també es trametrà al Grup Parlamentari Socialdemòcrata.
El Consell de Ministres ha estat estudiant aquest dimecres durant més de tres hores un document relatiu a la situació d'elaboració del Projecte de Pressupost per al 2011, tal com ha posat en relleu el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que ha afegit que els ministres han rebut un complement d'orientació. Aquesta documentació s'analitzarà més a fons fins divendres vinent i durant el cap de setmana, si cal, amb la doble finalitat de poder presentar unes xifres aproximades al Grup Parlamentari Socialdemòcrata, i paral·lelament organitzar una reunió amb els membres d'Andorra pel Canvi per analitzar l'estat actual d'elaboració del Projecte de Pressupost. La trobada entre el Govern i ApC tindrà lloc la setmana que ve, segons ha avançat Bartumeu, que no ha concretat el dia exacte. La tramitació ordinària s'ha fet en la qüestió de no endarrerir autoritzacions de societats mercantils i autoritzacions d'inversions estrangeres, però la resta de ministeris s'esperaran al divendres a la tarda per fer passar el seu tràmit ordinari.

D'altra banda, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el cap de Govern ha recordat que s'ha escollit que l'etapa de la Vuelta ciclista espanyola arribi el dia 8 del mes vinent, coincidint amb la diada de Meritxell, i marxi l'endemà. Tot i que també hi havia l'opció que arribés el dia 7 i marxés del Principat el dia 8, l'Administració va considerar que l'opció que finalment s'ha escollit contribuirà més al fet que la gent que ve a veure aquest esdeveniment esportiu visiti els comerços de la localitat.

En la roda de premsa, Bartumeu també s'ha pronunciat, des del "respecte més absolut a les decisions que pugui adoptar el Govern espanyol", sobre la possible aturada de les obres de la N-145, que uneix l'Alt Urgell amb Andorra. El cap de Govern ha afirmat que si es constatés que les obres queden en situació de provisionalitat, de manera que perjudiquin l'accés en una carretera internacional, des de l'Executiu andorrà s'emprarien "les vies diplomàtiques escaients" per demanar a l'Estat espanyol que "les obres s'enllesteixin" per tal que "la circulació pugui dur-se a terme en condicions ordinàries suficients", ja que, en paraules de Bartumeu, actualment la N-145 es troba en "condicions extraordinàries deficients".

Per contra, el cap de Govern no ha volgut manifestar-se sobre les declaracions del primer secretari del PS, Ferran Goya, en què manifestava que es treballava en previsions d'unes futures eleccions avançades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT