PUBLICITAT

Ferreira dóna la primera medalla a Andorra en uns Jocs Olímpics

  • El lluitador obté un bronze per equips mixtos, amb regust agredolç en perdre els seus tres combats
EL PERIÒDIC
SINGAPUR

Periodic
Ferreira --d'esquena-- en un dels dos combats de l'individual de menys de 66 quilos, dissabte. Foto: COA

Inusual i sobretot, històric. Patrick Ferreira entrarà en la llegenda de l'esport del Principat en aconseguir ahir la primera medalla per a Andorra en una cita olímpica, als Jocs de la Joventut que s'estan disputant a Singapur. Va ser un bronze en la competició per equips mixtos amb regust agredolç, ja que ell va perdre els tres combats que va disputar, però sigui com sigui, es va penjar un metall al coll.

Els dotze combinats que formaven aquesta categoria, amb quatre lluitadors en la categoria masculina i quatre en fèmines, es van formar mitjançant un sorteig i repartint les categories de pes i els medallistes de les proves individuals perquè hi hagués la màxima igualtat possible. Al judoka andorrà li va tocar Tòquio --a cada equip se li va donar, també per atzar, el nom d'una gran ciutat del món-- i va superar París per 5-3 en la primera eliminatòria i per puntuació Nova York en la segona després d'empatar 4-4. Finalment, va caure amb Belgrad per 3-5 en les semifinals per obtenir la tercera posició, juntament amb Hamilton.

En els combats, Ferreira va caure en tots tres per ippon: al primer davant Farshid Ghasemi, al segon amb Marcia Machado i al tercer contra Babacar Cissé.

És cert que el representant andor- rà no estava del tot content amb la manera de guanyar el bronze, però la cap de missió i presidenta de la Federació Andorrana de Gimnàstica, Eva Rodríguez, estava eufòrica per aquest fet històric: "Ell està una mica així, però jo li he dit que s'ho mirés com s'ho mirés té un metall olímpic i és el primer andorrà a guanyar-ne un. S'ha d'entendre que era una competició d'equip i ell ha lluitat i ha plantat cara. Jo no diria que ell ha perdut els tres combats perquè és un mèrit col.lectiu. Ja ho assumirà amb el temps, jo encara no m'ho puc creure".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT