PUBLICITAT

La Massana segueix Ordino i treballa per regular l'accés rodat

  • Camp vol evitar rebre els motoristes que anaven fins ara a la parròquia veïna
  • La mesura ordinenca ha permès recuperar les zones malmeses durant l'estiu passat
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Un motorista circula per camins rodats a la muntanya. Foto: RAMON GABRIEL

Tres mesos després que la parròquia d'Ordino aprovés una mesura pionera per regular l'accés al medi natural a la seva xarxa de camins i senders, la seva parròquia veïna s'ha posat en marxa per elaborar una ordinació de característiques similars. El cònsol de la Massana, Josep Maria Camp, va informar que s'està treballant en la mesura, que es tracta d'una ordinació "interessant" i que "ho acabarem regulant a la par- ròquia massanenca".

Un dels motius que ha portat a estudiar la iniciativa duta a terme a Ordino, segons va explicar Camp, és evitar que els motoristes que fins ara circulaven pels camins i accessos ordinencs ho facin ara pels de la Massana. A més, el cònsol massanenc va explicar que el Comú ha estat treballant aquests darrers anys en aquest sentit, sobretot al Parc Natural de les Valls del Comapedrosa, un espai "totalment controlat i regulat per tal d'evitar aquesta pràctica, de motoristes i cotxes que destrossen els camins", va manifestar. Allà l'accés està prohibit i limitat, i paral.lelament el Comú també va enviar l'any passat una carta a les empreses que fan excursions amb vehicles de motor perquè no sortissin dels circuits tancats i no malmetessin la natura. Camp va assegurar que "va tenir el seu efecte i funciona".

El que estudia ara el Comú de la Massana és una ordinació parroquial i més concreta, tot i que la voluntat inicial del cònsol, i que ja va exposar en reunió de cònsols l'any passat, és una regulació nacional. Aquesta iniciativa, però, es va anar demorant, va explicar Camp, ja que no tots els comuns pateixen la mateixa problemàtica i no tots tenen la voluntat de regular-ho. No obstant això, el Departament de Patrimoni Natural sí que està treballant-hi, a partir de la futura Llei de protecció de la natura.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT