PUBLICITAT

Entre la incertesa i la indignació

  • L'estat de les obres genera malestar entre els veïns afectats i els turistes que visiten el Principat La deixadesa dels accessos perjudica la vida quotidiana i l'oferta de lleure
EVA ARASA CLARA GARNICA
VALLS DE VALIRA

Periodic
Un trajecte insegur Vista de l'accés al càmping La Frontera, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Uns hi viuen, els altres hi circulen durant els seus dies festius, però coincideixen a expressar el seu malestar. Turistes i residents conviuen amb les afectacions, i amb la incertesa de no saber quan s'acabaran.

Els veïns de les Valls de Valira ja hi estan acostumats, però el costum no els redueix la seva indignació per l'estat de la carretera. Demanen, senzillament, uns accessos eficients i segurs.

Uns accessos pels quals es pugui passar: "Amb la sortida que ens han fet les caravanes no passen bé", explica Miquel Vila, del càmping La Frontera. Un accés que també critica Núria Duró, d'Argolell, "el camió de la llet toca amb els laterals". Els afectats es pregunten com passarà el bus escolar quan comenci el curs, i mostren la seva preocupació, "un veí va tenir un accident fa quinze dies, encara no sabem si se'n sortirà", va comentar preocupat Josep Cases, pagès de la zona.

Per la seva part, la propietària de l'Hostal Vell, a Anserall, assegura que la poca visibilitat de l'entrada al poble perjudica l'arribada de clients i turistes. En una segona planta d'aquesta localitat s'hi han instal.lat de lloguer els enginyers responsables del projecte, que han de respondre diàriament a les preguntes dels veïns, "Ens diuen que les obres no s'aturaran, però no ens diuen quan s'acabaran", manifesta Jaume Arús. Amb tot, la sensació global és indignació generalitzada. I sobretot resignació davant de la impossibilitat de canviar la situació.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT