PUBLICITAT

La N-145 tindrà partida pròpia en el pressupost de Foment del 2011

  • L'import que fixi finalment el ministeri espanyol determinarà el ritme d'execució de les obres
  • Batalla vol fer pressió des d'un front comú dels municipis de l'Alt Urgell i el Govern d'Andorra
C. GARNICA E. GUINART E. ARASA
LA SEU D'URGELL

Les obres de millora de la car- retera N-145, que uneix la Seu d'Urgell amb Andorra, tindran una partida específica en el pressupost del Ministeri de Foment espanyol per a l'any vinent. Com a mínim, aquest és el compromís que ha obtingut l'alcalde de la capital de l'Alt Urgell, Albert Batalla, de les converses que ha mantingut aquests últims dies amb els reponsables de Foment, el contingut de les quals va explicar ahir a aquest rotatiu. D'aquesta manera, la continuïtat de les obres està garantida, si bé el ritme dels treballs dependrà de l'import final d'aquesta partida. És per aquest motiu que Batalla considera que ara és el moment de fer pressió i, amb aquest objectiu, està disposat a parlar amb el Govern d'Andorra, per veure si es pot fer un front comú.

Després de parlar amb el Ministeri de Foment i obtenir la seguretat que les obres no quedaran aturades, Batalla està convençut que ha arribat el moment de fer un front comú amb els municipis urgellencs, especialment amb el municipi de Valls de Valira. Ara bé, l'alcalde de la Seu espera comptar també amb el suport d'Andorra, que com a Estat pot utilitzar les vies diplomàtiques cor- responents per fer valer les seves reivindicacions. Al capdavall, la N-145 és l'única carretera que uneix l'Estat espanyol amb el Principat.

Batalla va anunciar, doncs, que iniciarà els contactes amb el Govern per comprovar quin és el posicionament d'Andorra respecte a aquestes obres. Així, "si la línia central és similar, intentarem parlar amb el cap de Govern i fer un front comú", va avançar el mandatari urgellenc. La voluntat de l'alcalde és aprofitar el marge que encara queda per a l'elaboració del pressupost de Foment per fer tanta pressió com sigui possible, i que això es tradueixi en l'import de la partida.

Passa a la pàgina següent



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT