PUBLICITAT

La Policia multa 98 automòbils per no utilitzar el cinturó de seguretat

  • Des de l'11 de juny i durant tot l'estiu s'han fet diversos controls
  • Les campanyes pretenien conscienciar conductors i vianants.
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


30082010-control
La Policia efectua un control a Santa Coloma. Foto: JORDI FITER
La Policia ha realitzat durant aquest estiu diferents campanyes temàtiques amb finalitat preventiva i de conscienciació, amb les quals "s'ha pretès reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir una millor seguretat als conductors i vianants", segons afirma un comunicat del cos. Per exemple, del 28 de juny al 4 de juliol, els controls es van centrar en l'ús dels cinturons de seguretat i els telèfons mòbils. La Policia va sancionar en aquest cas el 32,5% dels vehicles controlats en aquest període, concretament 99 turismes de 306 vehicles controlats. Aquests 99 automòbils van ser multats amb un total de 106 infraccions, 98 de les quals perquè el conductor o els passatgers no duien el cinturó de seguretat. Les altres vuit sancions es van imposar per l'ús del telèfon mòbil durant la conducció.

Respecte als vehicles motoritzats de dues rodes, de l'11 al 18 de juny es van realitzar 505 controls, que corresponen a 453 motocicletes i 52 ciclomotors. Es van sancionar 60 vehicles (54 motocicletes i 6 ciclomotors), és a dir, aproximadament el 12% dels vehicles controlats. En 40 casos, els vehicles van ser sancionats per no portar la documentació obligatòria. També es van detectar 28 infraccions del codi, com ara no respectar senyals de prohibició o no portar el retrovisor obligatori. Del 12 al 18 de juliol, es van controlar 360 motocicletes i 45 ciclomotors. Es van sancionar 44 vehicles, aproximadament l'11% del total, amb un total de 53 infraccions. D'aquestes, 45 corresponen a no haver passat la ITV o no portar els permisos i les vuit restants a no respectar els senyals o no dur el casc.

Del 2 al 8 d'agost, el control es va tornar a centrar en les motocicletes i els ciclomotors. Dels 502 controls realitzats, es va sancionar el 7,50% dels vehicles, que correspon a 31 de 455 motocicletes i 7 de 47 ciclomotors. En total, han estat 44 les infraccions comeses per aquests 38 vehicles, 30 de les quals per no portar la documentació obligatòria o no haver passat la ITV. Les 14 restants han estat per realitzar un avançament trepitjant la ratlla longitudinal contínua, no respectar senyals de prohibició, no portar el casc, o tenir els pneumàtics en mal estat i els tubs d'escapament lliures o parcials.

Pel que fa als semàfors, durant el període del 19 al 25 de juliol, es van realitzar 121 controls. En total s'han sancionat 18 vehicles per no respectar les indicacions dels semàfors, xifra que correspon aproximadament al 15% dels vehicles controlats.

Del 16 al 22 d'agost, els controls s'han centrat en els avançaments en punts no permesos, com ara en encreuaments, túnels o canvis de rasant. Durant aquest període s'han constatat 18 infraccions en 22 punts de control. En concret, en 14 dels casos no s'ha respectat la senyalització horitzontal de la calçada, i els 4 restants han consistit en altres tipus d'avançaments incorrectes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT