PUBLICITAT

El consum d'energia disminueix el 4,9% al juliol

  • La caiguda es deu a la reducció del consum de carburants i d'electricitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El consum d'energia al juliol va situar-se en 20.599 TEP (Tones Equivalents de Petroli), una xifra que suposa una disminució del 4,9% respecte al mes de juliol de l'any passat. Segons va informar el Departament d'Estadística, la davallada és causada principalment per la disminució del consum de carburants, tot i que també ha repercutit la caiguda del consum d'energia elèctrica.

Els únics segments que van augmentar van ser el fuel domèstic, el 13,8% respecte al mateix mes de l'any anterior, i el gas, el 2,4%. Del contrari, la gasolina va disminuir el 12,1% i el gasoil de locomoció, el 6,2%.

El consum elèctric va registrar una reducció del 3,9%. El consum es va distribuir al juliol principalment en el 22,2% per a distribució, el 20,8% per a usos domèstics, el 19,1% per a hostaleria i restauració, i el 18,6%, per a altres serveis. Tots ells han disminuït en consum tenint en compte la comparativa interanual. Els únics segments d'ús que van augmentar són les estacions d'esquí, amb el 6,8% interanual, i les administracions, el 4,8%.

Pel que fa al consum d'energia acumulat des de principi d'any respecte a l'acumulat del mateix període de l'any anterior, s'ha estabilitzat el 0,1%. Pel que fa al consum d'energia acumulat dels darrers dotze mesos, registra una mínima reducció interanual del 0,6%. En aquest sentit, disminueixen el consum de fuel domèstic i el de gasolina. El gasoil de locomoció es manté estable amb el 0,5% interanual, igual que el consum d'electricitat. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT