PUBLICITAT

El Govern obre una quota de 116 permisos de residència i treball

  • El reglament limita les autoritzacions al comerç, l'hoteleria i la construcció
  • La prioritat és donar sortida a la mà d'obra interior i buscar perfils molt especialitzats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana del Servei d'Immigració, a Escaldes-Engordany. Foto: ONA MORANTE

El Govern ha aprovat un nova quota de 116 autoritzacions de residència i treball. Així ho va fer conèixer ahir l'Executiu mitjançant un comunicat, en el qual s'explicava que la quota "prioritza la contractació de mà d'obra del mercat interior, alhora que pretén afavorir la contractació de personal d'alt valor afegit, molt especialitzat i de forma limitada". Els sectors que més clarament exemplifiquen la voluntat del Govern de prioritzar el mercat laboral interior són l'hoteleria, el comerç i la construcció, per als quals no s'obre la quota si no es tracta de perfils professionals molt concrets. Així, per exemple, el nou reglament obre quota per a caps de cuina i de menjador, però no pas per a cuiners, cambrers i bàrmans.

Segons el comunicat, el Govern ha acordat la nova quota a partir de l'observació de la situació socioeconòmica actual i un cop analitzades les consultes dels agents productius del país. A partir d'aquesta anàlisi, el Govern, d'acord amb les prioritats establertes per la política d'immigració, fixa per via reglamentària les quotes d'immigració, "amb l'objectiu bàsic i ineludible d'afavorir la cohesió social mitjançant el desenvolupament equilibrat de la societat".

Des que la crisi ha començat a fer-se evident en el mercat laboral, el Govern ha hagut d'ajustar algunes polítiques socials i d'immigració a la situació actual. De fet, tal com ja va assenyalar el ministre d'Interior, Víctor Naudi, amb relació amb anteriors quotes de treball, la prioritat de l'Executiu socialdemòcrata és afavorir la contractació de treballadors que ja resideixen al país i que s'han quedat a l'atur.

Per aquest motiu, la quota general, independent de la de treball temporer, s'ha establert de manera que es fomenti la contractació de personal d'alt valor afegit, molt especialitzat i de forma limitada pel que fa a nombre d'autoritzacions. Així mateix, en el cas de l'hoteleria, el comerç i la construcció, la quota no s'obre "excepte pel que fa a la contractació de perfils professionals que actualment no es troben inscrits, o estan inscrits en poc nombre, al Servei d'Ocupació".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT