PUBLICITAT

Castellví: "De canvis climàtics n'hi ha hagut milers durant la història"

  • La biòloga destaca la importància dels oceans per mantenir l'equilibri climàtic i de la vida
  • Bartumeu remarca el contingut "altament femení" de la universitat, que ahir va aplegar 200 persones
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu escolta el discurs de Castellví durant l'acte inaugural, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La 27a Universitat d'Estiu d'Andorra ja està en marxa. El tret de sortida de les vuit ponències el va donar la biòloga i presidenta de l'esdeveniment, Josefina Castellví. Durant la seva exposició, Castellví va defensar el paper decisiu dels oceans de cara el manteniment de l'equilibri del planeta i de la seva vida, ja que "són el fenomen de transport energètic solar que permet homogeneïtzar totes les parts del planeta".

Segons Castellví, la tasca dels oceans pot veure's afectada per les modificacions de temperatura, tot i que no és l'acció humana l'única responsable del canvi climàtic, sinó que es tracta "d'una proporció impossible de concretar entre la pròpia natura i l'acció humana". Tot i això, la biòloga va recordar que "de canvis climàtics, n'hi ha hagut milers al llarg de la història del planeta", evitant transmetre així una imatge de catastrofisme.

A banda de destacar el protagonisme dels oceans, Castellví va exposar durant la ponència diversos exemples per demostrar la saviesa del planeta Terra, que permet mantenir l'existència de vida. La biòloga catalana va definir aquest treball com "una lliçó que ens dóna la Terra als éssers humans".

UNA EDICIÓ FEMENINA La ponència de Castellví va estar precedida per les paraules inaugurals del cap de Govern, Jaume Bartumeu. En el seu discurs, Bartumeu va destacar el contingut "altament femení" d'aquesta edició i va valorar la tasca feta per la biòloga durant la seva trajectòria, tenint en compte "la dificultat que han tingut les dones per entrar en la divulgació de la ciència". A part d'alabar Castellví, el cap de Govern va definir la composició dels ponents com a "estimulant" i va agrair la presència dels assistents que ahir van omplir el Centre de Congressos de la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT