PUBLICITAT

Mobles i escultures d'oliveres

IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una de les escultures exposades, elaborades amb fusta d'olivera. Foto: EL PERIÒDIC

Mobles, escultures i objectes fets amb fusta d'olivera. Aquesta original proposa és el que es pot veure fins al dia 10 vinent al vestíbul del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ubicat al Passeig de Joan Brudieu de la Seu d'Urgell. La mostra La fusta de l'olivera a casa fa servir com a matèria primera oliveres centenàries ja mortes que fa més de 40 anys que s'estan assecant. Les peces estan elaborades a mà per Astrid Sternheimer de Baudach i Rainer Schmah, una parella alemanya que fa més de 20 anys que viu a les terres de Lleida i que té el seu petit taller artesanal a prop de la Serra del Mont-sec.

Els productes utilitzats per als acabats són olis exclusivament naturals, sense assecants químics. És el cas de l'oli de taronja, de camèlia o de Tung (que és el que es va fer servir per impregnar les pedres de la Gran Muralla Xinesa). En ocasions, els artistes utilitzen goma-laca procedent de Sri-Lanka i Indonèsia que s'ha d'aplicar unes 30 vegades en fines capes a nina per obtenir un acabat satinat que no s'aconsegueix amb altres vernissos.

Entre les peces que es poden veure n'hi ha algunes que contenen pedres semiprecioses o minerals amb propietats curatives. Les obres són exemplars únics que han estat numerats i marcats a foc amb el segell dels artistes: un esturió i una A. Segons explica Astrid Sternheimer, la idea va néixer casualment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT