PUBLICITAT

Àlex Loan: "Vam ser líders setze hores, però un tercer lloc no és poc"

I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Eufòric Loan --al centre-- celebra el podi a Le Mans, diumenge. Foto: EL PERIÒDIC

Àlex Loan comença a cridar l'atenció a escala internacional després de diversos anys en el món del kàrting. Ara en té 15 i ja pot afegir al seu palmarès un podi a les 24 Hores de Le Mans aconseguit diumenge passat.

--El Normandie és una marca específica per a les 24 Hores que pertany a Kosmic, el seu equip. ¿Per què el van escollir a vostè amb el ventall de pilots que hi ha en aquesta fàbrica?

--El meu mecànic, Christophe, m'ho va proposar. Deia que tenia constància, que era ràpid i que podia fer un bon paper a Le Mans.

--Vostè és el primer andorrà que corre en aquest circuit llegendari en el món del motor. ¿A la seva edat notava la pressió?

--Sí que pesa al principi perquè tot és nou. Durant la primera hora ho vaig notar, però la carrera durava un dia i després ja te n'oblides.

--160 corredors i 40 equips. ¿Té poc regust aquest podi?

--Vam ser líders durant setze hores, segons unes set i a l'última, que quedàvem tercers, però el nivell era enorme i aquest resultat no és poc.

--¿No van tenir problemes mecànics?

--Sí. Per començar vam fer un mal crono i vam haver de recuperar. Després quan anàvem primers vam trencar un eix... ens ha passat de tot, però és normal en aquestes curses tan llargues. A tots els equips els passa i de fet el Normandie l'any passat no va poder acabar. Tampoc podem dir que hem acabat tercers per aquest motiu.

--¿Vostè havia estat a l'FA Team de Fernando Alonso?

--Sí, l'any passat, però va ser una experiència curta perquè les coses no anaven bé i vaig haver de canviar d'equip.

--¿Va conèixer el bicampió del món de Fórmula 1?

--Sí, vaig fer un test amb ell a Itàlia. Va ser una gran experiència.

--¿Es penedeix d'haver canviat d'equip?

--No, no. Va ser una bona vivència, però l'FA Team estava més ideat per fer promoció; jo no notava el progrés i per això vaig canviar d'aires.

--¿Després de Le Mans, ¿què?

--A centrar-me en l'Espanyol, al qual lluitaré pel primer lloc i després la Nations i la Mònaco Cup, que també són internacionals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT