PUBLICITAT

La Salle tindrà via lliure per iniciar la seva activitat el curs 2011-2012

  • El Govern tramita un projecte de llei per permetre la instal.lació del centre al país
  • Bartumeu està convençut del suport de tots els grups del Consell General
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, compareix després del Consell de Ministres, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Govern va acordar ahir la tramitació del projecte de llei que ha de permetre la instal.lació de la Universitat Oberta de La Salle al Principat. Així ho va explicar el cap de l'Executiu, Jaume Bartumeu, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres. Bartumeu va ser optimista amb el calendari i va anunciar que la llei podrà entrar al Consell General abans de dos mesos. Això vol dir que, si les previsions es compleixen, La Salle tindrà via lliure per iniciar la seva activitat de cara al curs 2011-2012.

Bartumeu va assenyalar que la proposta presentada per La Salle, amb campus establerts arreu del món, "s'ajusta a la legislació andor- rana" i que la qualitat del projecte educatiu "permet donar-li una valoració favorable". El Govern disposa ara d'un termini legal de dos mesos per enllestir el projecte de lei que ha d'autoritzar l'establiment de la Universitat Oberta La Salle al Principat. No obstant això, Bartumeu va assegurar que l'Executiu podrà entrar el projecte al Consell General per a la seva tramitació parlamentària abans dels dos mesos "perquè es troba força avançat".

Igualment, el cap de Govern està convençut que els grups parlamentaris votaran favorablement el projecte. De fet, Bartumeu va asseverar que es tracta d'una qüestió que "ofereix una escassa, per no dir nul.la, conflictivitat política" i, a més, "suposa una mesura clara de reactivació econòmica i de reforçament de la presència internacional d'Andor- ra en l'àmbit universitari".

PROJECTE DES DE L'ABRIL
Bartumeu va aclarir que La Salle té a punt el projecte educatiu per al campus andorrà des del mes d'abril. En realitat, la legislació andorrana obliga els promotors de la creació d'un centre universitari privat a presentar tant un projecte educatiu propi com el pressupost per tirar-lo endavant.

La qualitat de la proposta de La Salle explica que el Ministeri d'Educació i Cultura emetés un informe "totalment favorable", tal com va dir el mateix Bartumeu. Ara només queda pendent, per tant, el procediment legislatiu que permetrà, finalment, que el centre s'estableixi també al Principat. Com que per part de La Salle el projecte està ben tancat, des de l'Executiu confien que la universitat pugui començar a realitzar la seva activitat aquí a Andor- ra a partir del curs 2011-2012, entenent que l'aprovació de la llei corresponent no deixa de ser un tràmit que difícilment trobarà cap entrebanc al Consell General.

La Universitat de La Salle s'instal.larà en uns locals del centre de Sant Julià de Lòria. A més, el seu projecte preveu que com a mínim el 20% del personal del nou centre universitari siguin andorrans o residents al país.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT