PUBLICITAT

Les obres del geriàtric d'Escaldes ja estan a punt de començar

  • El comú va atorgar la llicència d'obres a Molines Patrimonis fa dos mesos i mig
  • Actualment s'han iniciat les tasques de desforestació del terreny on s'hi ubicarà
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tasques de desforestació en el terreny de davant de Caldea on Patrimoni Molines construirà el geriàtric d'Escaldes, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Ja es poden veure les màquines treballant en els terrenys de davant de Caldea, on Molines Patrimonis construirà un nou centre residencial per a la gent gran a la parròquia d'Escaldes-Engordany. Els impulsors del projecte van explicar que actualment s'estan duent a terme les tasques de desforestació per preparar el terreny.

Tal i com va confirmar el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, el comú va atorgar la llicència d'obres a Molines Patrimonis «fa dos mesos i mig». Així doncs, tot va segons el calendari previst per Molines Patrimonis, que ja van anunciar a principis d'any que els treballs s'iniciarien el segon semestre del 2013 i el centre, el qual representarà una inversió de 9,9 milions d'euros, podria entrar en funcionament a principis del 2015. Des del comú també van dir que «creiem que sí que es podrà mantenir el 2015 com a any d'obertura, màxim el 2016». Calvet va afegir que la corporació celebra que hagin començat «i més tenint en compte l'època econòmica tan complicada que vivim».

INSTAL·LACIONS / El centre es construirà en una parcel·la de 1.125 metres quadrats propietat de Molines Patrimonis, coneguda com Salita i ubicada al carrer Josep Viladomat.

Tal i com van informar des de Molines Patrimonis a principis d'any, el centre, d'uns 8.750 metres quadrats, tindrà una capacitat per a 144 places residencials i 20 més de centre de dia. S'estructurarà en diferents unitats de convivència per poder oferir el servei especialitzat més adequat a cada resident, segons les seves necessitats i els seus diferents nivells de dependència, tant física com cognitiva.

La posada en marxa d'aquest nou centre residencial a Escaldes-Engordany significarà també la creació d'uns vuitanta llocs de treball fixos i qualificats entre metges, infermeres, auxiliars de geriatria, psicòlegs, fisioterapeutes, personal administratiu o de manteniment i neteja entre altres.

Amb la concreció d'aquest projecte, a més d'ajudar a la reincentivació econòmica de la parròquia, es tanca una demanda de la ciutadania iniciada anys enrere. Va ser l'ara cap de Govern, Toni Martí, qui va establir-ne els primers passos només iniciar la seva segona legislatura comunal, al 2007, després de veure que el projecte requeria de recolzament privat. Finalment al maig del 2009 es va arribar a un acord amb Molines Patrimonis perquè s'encarregués del projecte.

El consell de comú va aprovar traslladar una cessió obligatòria de terreny a una altra unitat d'actuació de la parròquia, de propietat comunal, en tant que la cessió originària corresponia a una superfície de 144,45 metres quadrats, la qual no complia amb la superfície mínima edificable prevista al Pla d'Ordenament Urbanístic Parroquial (POUP).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT