PUBLICITAT

En judo, ¿què hi ha al cap?

  • La Federació uneix al seu projecte una empresa de psicologia
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

El judo requereix concentració i tenir les idees ben clares. Tant com que els mals pensaments han de sortir de la ment just abans de sortir al tatami i romandre amagats per traure el millor de cadascú durant el combat. Aquesta és una de les motivacions que ha dut a la Federació de Judo a unir-se en el seu projecte esportiu, però també social, que hi és, amb una empresa de psicologia –PsicoB, amb Mariona Buxó i Sònia Bigordà.

La Fandjudo ha buscat una línia d'actuació més enllà del vessant competitiu. La setmana passada ja es va organitzar una trobada amb les psicòlogues i els pares –amb escassa presència de progenitors, però sí judoques i tècnics– en què es van plantejar els dubtes amb què es troben en el dia a dia vinculats amb el judo. Tema d'actituds i comportament, d'il·lusions i projectes esportius personals, motivació, creixement intern dins d'un grup, avaluació d'errades, tractament de les mateixes i conducció de problemes. La setmana vinent serà el torn per a què els tècnics els hi presentin els dubtes a Buxó i Bigordà, i ja vindrà la reunió amb els judoques. La feina ha començat bé i es pretén treure'n profit, perquè com va dir ahir el president de la Fandjudo, Alain Cabanes, una vegada «s'ha consolidat la part esportiva amb una bona preparació física» a càrrec, en aquest cas, del judoca i entrenador Dani Garcia, ara es tracta d'assimilar conceptes com l'autocontrol a través de la ment.

«S'ha d'assumir la importància de la psicologia a nivell esportiu», va assegurar ahir Buxó, «a tots els nivells», hi va afegir, incloent des de la categoria mínims fins els sèniors. No sembla un tema sense importància, i menys en el judo on la concentració és tan important. En la reunió de pares de la setmana passada, de fet, una dona traslladava els seus neguits respecte al comportament del seu fill en les classes de judo. Reconduir situacions i fomentar de bones és el paper de la psicologia en aquest cas. De la mà del judo, perquè hi van junts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT