PUBLICITAT

El governador aprova el projecte d'El Calafate

  • Les autoritats s'hi mostren a favor, però rebutgen construir-hi hotels
EL PERIÒDIC
EL CALAFATE

Les màximes autoritats del govern provincial i municipal implicades en la iniciativa de Pas Grau Internacional d'instal.lar un complex d'esquí a la zona de la península de Magallanes, a l'Argentina, van mostrar-se públicament a favor del projecte. Tant el governador, Daniel Peralta, com l'alcalde d'El Calafate, Javier Belloni, van manifestar la seva aprovació al fet que la localitat disposi de pistes d'esquí com a mesura de reactivació de l'economia durant mesos de baixa temporada turística.

El governador provincial va assegurar aquest dissabte que "si jo tingués un hotel a El Calafate, al poble, estaria molt content", segons va informar el rotatiu de la localitat. Peralta hi va afegir, però, que la voluntat és desenvolupar l'esquí a la zona analitzant les qüestions ambientals, i dins d'un context de creixement del turisme i de l'economia.

Aquesta opinió va ser compartida per Belloni, tot i que va mostrar més cautela i va voler aclarir que l'acord amb Pas Grau Internacional no hauria d'implicar poder pernoctar al Parc Provincial de la Península de Magallanes. "Vull deixar clar que estem en contra que s'iniciï qualsevol construcció d'instal.lació hotelera a la península", va manifestar l'alcalde. Belloni hi va afegir que "estem d'acord amb el governador amb la pista d'esquí, però no amb tot el que envolta i significa fer-la".

Les afirmacions de les autoritats arriben pràcticament un any després que Pas Grau Internacional anunciés la intenció de fer una milionària inversió per fer un complex d'esquí, implicant també el parc provincial. El projecte també ha rebut el suport de la secretària de Turisme d'El Calafate, Ana María Ianni, i compta amb 900 firmes a favor d'habitants de la zona.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT