PUBLICITAT

Els comuns rebran les baixes d'Immigració per actualitzar el cens

  • El cònsols es reuniran dilluns per concretar la trobada amb Bartumeu
  • Alís reclama que el Govern pagui part de les subvencions de les escoles bressol
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Alís i Espot, durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, dimarts. Foto: ANA / M. T.

El l cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, va informar que el Ministeri d'Interior s'ha compromès a trametre als comuns periòdicament les baixes que es registren al Servei d'Immigració per tal de mantenir actualitzats els censos comunals. A més, davant de la demanda dels cònsols de disposar totes les baixes des dels anys 80, Interior també els facilitarà en breu les que s'han registrat des de l'any 2000 i, si és possible, també les de la dècada anterior. Pel que fa a les baixes actuals, Interior les farà arribar de manera periòdica, amb una periodicitat no superior a un mes. D'aquesta manera, els comuns podran iniciar la depuració del cens, eliminant les persones que han abandonat el país sense donar-se de baixa de les corporacions.

Alís va fer aquestes manifestacions posteriorment a la reunió de cònsols de dimarts celebrada a Encamp on, entre altres qüestions, també va acordar-se que dilluns vinent els cònsols es tornaran a trobar per analitzar i posar en comú les competències que assumeix cada corporació, per tal de presentar un document unificat de cara a la reunió del dimarts amb el cap de Govern. Es tracta d'una demanda elaborada pel propi Jaume Bartumeu. La intenció és comparar les competències actuals de cada corporació amb els punts que fixa l'Article 4 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns. Les conclusions que s'extreguin de la trobada de dilluns s'exposaran l'endemà durant la reunió amb el cap de Govern.

DIVIDIR ELS COSTOS
El cònsol d'Encamp va indicar que les primeres conclusions que es desprenen del document que s'ha elaborat durant l'estiu és que hi ha algunes competències que els comuns han assumit per donar un servei al poble en moments de bonança econòmica. En aquest sentit, ha anomenat a tall d'exemple el servei d'atenció domiciliària o les escoles bressol. En aquest darrer servei, Alís va reclamar que el cost es divideixi en tres parts, ja que el Govern hauria de pagar els docents, els comuns les instal.lacions i els pares, el servei.

Un altre dels temes que volen tractar amb Bartumeu dimarts vinent, segons va informar l'ANA, és la celebració d'una altra reunió per tractar el tema de la Funció Pública, a banda de les taules que ja se celebren entre el Govern, els grups parlamentaris i els sindicats. En aquest cas, Alís va indicar que la intenció és tractar la qüestió en l'àmbit més polític entre els cònsols, el cap de Govern i el ministre competent.

D'altra banda, els cònsols van explicar que el Govern té la intenció d'assumir el cost dels monitors de natació escolar, tal com havien reclamat els comuns. S'inclourà en el pressupost de l'any vinent.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT