PUBLICITAT

Les aules del país inicien el curs escolar amb 321 alumnes més

  • El sistema educatiu andorrà és, un any més, el que compta amb més estudiants
  • L'ensenyament francès és el que menys creix, amb un increment del 0,85%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alumnes entren a les aules en el primer dia del curs escolar de l'any passat. Foto: TONY LARA

La totalitat del centres educatius del Principat inicien avui el curs 2010-2011. El retorn a les aules mobilitza 11.158 alumnes, segons les dades de matriculacions facilitades pel Ministeri d'Educació. Aquesta xifra, que correspon als tres sistemes educatius, és superior a la del curs passat, que va comptar amb 10.837 escolars. És a dir, el volum d'estudiants ha crescut el 2,96% en un any.

Segons les dades provisionals facilitades per Educació, el sistema educatiu andorrà és el que comptarà amb més alumnes, amb un total de 4.341. El segueix el sistema educatiu francès, amb 3.459 escolars. Per la seva part, les escoles d'ensenyança espanyoles tindran menys alumnes que els altres dos sistemes, amb un total de 3.358.

En comparació al curs passat, segons aquestes xifres, els tres sistemes educatius experimenten un creixement en el nombre d'alumnes. L'andorrà és el que ha crescut més respecte al curs 2009-2010, amb un augment del 5,3%, passant de 4.122 a 4.341. El sistema espanyol ha crescut el 2,22% en el nombre d'alumnes respecte a l'any passat (de 3.430 a 3.459) i el francès, el 0,85% (de 3.285 a 3.358), i s'ha convertit així en el que menys ha augmentat les seves matriculacions.

151 ALUMNES A LA FP
Dins el sistema educatiu andorrà, el centre escolar amb més alumnes correspon a l'Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d'Escaldes-Engordany, amb un total de 623 escolars. També destaquen els 151 inscrits al Centre de Formació Professional d'Aixovall, sis més que al curs anterior. Pel que fa al Batxillerat, aquest curs comptarà amb 267 alumnes. En l'ensenyament francès, el centre amb més matriculacions és el Lycée Comte de Foix, amb 1.485 alumnes. Al sistema espanyol, el major nombre d'estudiants, concretament 860, es concentren al Col.legi Mare Janer de Santa Coloma.

Dels 3.358 alumnes inscrits en aquest sistema, 1.048 ho fan en escoles espanyoles, 2.050 en congregacionals i 260, a la privada. Amb tot, les dades de matriculacions (encara provisionals) mostren la bona salut dels tres sistemes educatius i el seu creixement d'alumnes. Segons va manifestar el Ministeri d'Educació, les dades del curs 2010-2011 "corroboren un reforçament de l'estructura educativa andorrana tant en el seu conjunt com en cadascuna de les seves parts".

El ministeri haurà de treballar ara per limitar al mínim de temps possible la situació d'un centenar d'alumnes de l'Escola Andorrana de Santa Coloma, que han hagut d'anar a estudiar a Ciutat de Valls, així com avançar en el projecte de la nova Escola Andorrana de Canillo per tal de rebaixar la saturació que pateix el centre escolar actual.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT