PUBLICITAT

Sarkozy i Vives signen un indult de vuit mesos per als presos

  • El decret, que s'inspira en la mesura de gràcia del 2003, es presenta avui al CSJ i a Bartumeu
  • Tindrà en compte els 60 interns actuals tot i que exclourà delictes com blanqueig o terrorisme
CLARA GARNICA
CANILLO

Amb motiu de la commemoració de la Diada de Meritxell, i fruit de la visita al Principat del copríncep francès Nicolas Sarkozy el mes de juliol passat, l'arquebisbe Joan-Enric Vives va anunciar ahir una mesura de gràcia de vuit mesos per als presos de la Comella. L'indult va ser signat dimarts per Sarkozy i ahir pel copríncep episcopal, segons va informar ahir el seu secretari, Joan Massa. Avui serà presentat al Consell Superior de Justícia, al cap de Govern, Jaume Bartumeu, al Síndic general, Josep Dallerès, i serà publicat com a decret al BOPA.

Massa va informar que l'indult serà de vuit mesos, el mateix període acordat durant l'última mesura de gràcia, que data del 2003 i que va coincidir amb la trobada entre els coprínceps al Palau de l'Elisi (llavors Jacques Chirac era el president francès). Aquests vuit mesos seran de caràcter retroactiu, és a dir, podran beneficiar-se'n tots els interns que actualment tenen una pena de presó.

El Ministeri d'Interior analitza ara a quantes persones afectarà la mesura. Actualment la presó de la Comella acull una seixantena de presos, va explicar Massa. S'exclouran, però, els interns que estiguin complint penes per delictes relacionats amb menors, amb droga, delictes de terrorisme o de blanqueig, entre d'altres. Els restants podran beneficiar-se d'aquesta rebaixa de vuit mesos. Pel que fa als que esperen sentència, també s'inclouran a la mesura de gràcia.

TRADICIÓ CONSTITUCIONAL
Massa va informar que aquest decret és fruit del treball iniciat posteriorment a la visita de Sarkozy, després que es fes la sol.licitud al Consell Superior de Justícia. Va definir la mesura com "una tradició andorrana cada vegada que els coprínceps es troben", i que s'inspira en l'article número 45 de la Constitució d'Andorra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT