PUBLICITAT

El Premi Ramon Llull serà itinerant a partir de l'any vinent

  • La dotació, de 90.000 euros, serà assumida pels governs andorrà, català i balear
  • Les Illes acolliran la propera edició
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


13092010_llull
Els patrons de la Fundació Ramon Llull. Foto: TONY LARA
Els Patrons de la Fundació Ramon Llull, reunits aquest dilluns a la Casa d'Areny Plandolit, han decidit que l'atorgament del Premi Ramon Llull de novel·la es faci a partir del gener vinent de manera itinerant entre tots els territoris de parla catalana, començant per les Illes Balears. El premi mantindrà la dotació de 90.000 euros, la més important de les lletres catalanes, que l'any vinent assumirà la Fundació Ramon Llull i els tres governs fundadors de l'entitat: Catalunya, Andorra i les Illes. L'editorial Planeta continuarà garantint l'edició de l'obra guanyadora al català, el castellà i al francès.

El Premi Ramon Llull comença una nova etapa. Així ho han decidit els membres de la Fundació aquest dilluns, que han celebrat la reunió anual a la seu de l'entitat, a la Casa d'Areny Plandolit. El premi, que es lliurava a Andorra des del 2007, tindrà ara un caràcter itinerant, i la propera edició, prevista per al gener del 2011, se celebrarà a Mallorca, precisament el lloc de naixement de Ramon Llull. El conseller de la Presidència del govern de les Illes Balears, Albert Moragues, ha agraït i acceptat aquest oferiment, i ha assegurat que intentarà que l'acte "no faci enyorar" el que es feia fins ara al Principat.

De cara al gener vinent, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha indicat que la dotació es manté en 90.000 euros i que la Fundació passarà a ser la titular de la convocatòria i del premi. Així, per a la propera edició la dotació serà assumida per la Fundació i els tres governs fundadors, tot i que encara no s'ha decidit quina aportació farà cadascú. De cara a altres anys, està previst que la resta d'institucions també hi facin una aportació en funció al seu nivell de representació institucional i el seu pes demogràfic. L'editorial Planeta, de la seva banda, continuarà col·laborant amb el premi assumint l'edició de l'obra guanyadora en català, així com també en castellà i francès.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT