PUBLICITAT

Bartumeu aposta per una sortida socialdemòcrata

  • El cap de Govern destaca que els esforços han de ser compartits
  • Qualifica d'alarmista el missatge de Pantebre en relació a la CASS
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Pantebre, amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ahir al migdia. Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mostrar-se ahir d'acord en la necessitat de millorar la competitivitat de les empreses, però també va indicar que per sortir de la crisi els esforços han de ser compartits, que no es pot defugir de l'obligació d'equitat de tributació i que la despesa pública és necessària també per al bon funcionament de l'Estat i la contractació dels serveis a les empreses.

Aquest va ser un dels punts en què el líder socialdemòcrata va marcar el perfil del seu mandat, en la línia de no descuidar els sectors més desafavorits i garantir la igualtat social. El líder del PS va mostrar-se contrari a les retallades de la despesa pública i favorable a les reformes estructurals.

En relació a la CASS, després que Marc Pantebre assenyalés que la situació de la parapública és "inviable", Bartumeu va qualificar l'afirmació com a "gratuïta", un fet que, va dir, "desmereix el to seriós de la intervenció" de la Cambra. Bartumeu va explicar que no es pot afirmar que sigui insostenible "sense una argumentació que la fonamenti" i va ampliar que, si cal encarar una reforma, s'ha de fer seriosament i sense generar alarmisme.

ALTRES PUNTS DE DEBAT
Bartumeu també va afirmar que les propostes fetes per la Cambra de Comerç no són suficients perquè el nivell d'endeutament privat i la caiguda del crèdit bancari són pitjors que el problema de l'endeutament públic, ja que frenen l'ocupació i el creixement econòmic.

Bartumeu va qualificar l'endeutament com una "bola de neu" i va afegir que només es pot solucionar augmentant els ingressos o reduint la despesa. En aquest sentit, es va inclinar per la primera solució a través dels ingressos tributaris, per evitar així el risc de sacrificar les inversions i les despeses de futur. El cap de Govern va mantenir que les propostes fetes per la Cambra són compatibles amb la conciliació de la vida familiar i laboral i va indicar que la solució a la qüestió dels horaris comercials "és ja molt propera". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT