PUBLICITAT

Lleugera reducció en el pressupost dels ajuts del Govern a les entitats

  • L'Executiu destina 50.000 euros menys a les subvencions del 2010 per fixar-les en 3.591.498
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya i els jugadors del River, l'entitat amb més augment en la subvenció, fa un mes a Encamp. Foto: TONY LARA

Poques sorpreses ha reflectit el pressupost de les subvencions esportives del Govern per al 2010. Hi ha crisi econòmica en tots els sectors i en aquest no ha estat menys: s'ha produït una reducció respecte de l'any passat en la partida destinada als ajuts però cal dir que ha estat lleugera. El Govern ha fet un esforç per mantenir les xifres i les ha fixat per al 2010 en 3.591.498 euros o el que és el mateix, només uns 50.000 menys que al 2009. En precentatge es reparteixen 77,5 euros per habitant, que a Espanya seria la segona comunitat autònoma que més rep per darrera de Navarra.

14 BENEFICIATS, 15 PERJUDICATS
La comparativa amb les dades de l'any passat indica que catorze entitats han rebut una millora en l'ajut, set es mantenen, quinze s'han vist perjudicats, entra la Federació de Kendo en nòmina a nivell simbòlic --rep 665 euros-- i desapareix el Sant Julià arran del trencament de filiació amb el BP --en cobrava 25.000-- per equilibrar la balança i mantenir la xifra d'entitats en 37.

També s'ha vist reflectida una major aposta pels programes esportius --la destinació en aquest apartat s'ha vist incrementada en un 1% i ascendeix a 2.970.000 euros-- en detriment del funcionament de les entitats --perd en un 13,4% i baixa als 622.000-- i desapareixen les dotzenes parts en els pagaments ja que de les subvencions otorgades ahir les entitats cobraran fins al desembre la quantitat sencera.

DIVISIÓ PER ESPORTS
L'estructuració feta pel Departament d'Esports en concepte de les subvencions s'ha basat en una divisió per esports: individuals olímpics i no olímpics, col.lectius olímpics i no olímpics, clubs esportius i altres.

Regnen en aquest sentit els individuals olímpics amb una partida de 1.750.000 euros comandats per l'esquí, que de nou rep 924.000 euros i és una temporada més i amb una enorme diferència la que més en rep per davant del River, amb 374.000, i del FC Andorra, amb 317.000. Aquí s'engloben també la natació, atletisme, judo, tennis, gimnàstica, esports per a minusvàlids, ciclisme, taekwondo, esports de gel, vela, tir, hípica, canoa i caiac i tennis taula.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT