PUBLICITAT

La presidència d'Andorra lluitarà contra el tabac

  • Josep Maria Casals, participa en nom del Principat aquesta setmana a Moscou
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Josep Maria Casals, a Moscou en la 60a sessió del Comitè regional. Foto: S.F.G.

La lluita contra el tabaquisme i l'alcoholisme, incitant als països a adherir-se a desenvolupar el conveni marc antitabac de l'OMS, és un dels set eixos d'accions que s'ha marcat l'oficina regional d'aquesta organització, que estarà presidida per Andorra fins a setembre de l'any vinent.

Les altres accions que es volen desenvolupar de cara a la política sanitària de l'any 2020 són instaurar un nou model de governabilitat de la salut a nivell internacional, establint un marc formal de cooperació i col.laboració entre els principals organitzadors de la Salut. A més es vol dotar de l'organització d'un nou model de finançament a fi d'afavorir una millor gestió dels fons, i seguir amb la lluita contra les malalties transmissibles com la SIDA i la tuberculosi. A més, es volen minimitzar els impactes negatius de l'entorn sobre la salut, impulsant el desplegament de la Declaració de Parma, i a més, ajudar els països a trobar vies que assegurin el finançament dels sistemes sanitaris. Per últim es vol insistir en la necessitat que les polítiques de salut necessiten d'accions marcadament transversals i multisectorials.

La 60a sessió del Comitè regional per Europa de l'OMS que se celebra al llarg d'aquesta setmana a Moscou, i a la qual participa Andorra per mitjà de la presència de Josep Maria Casals, director de Desplegament Estratègic del Ministeri de Salut, Benestar i Treball, ha elegit el Principat com a membre de l'executiva del Comitè Regional, assumint la vicepresidència executiva adjunta d'aquest òrgan de Govern de l'OMS.

El Comitè Regional, està format pels representants de 12 països d'entre els 53 estats membres que conformen la regió europea de l'OMS. Aquesta 60ena sessió té especial rellevància perquè és el primer comitè que es fa amb la nova directora regional de l'OMS, Zsuzsanna Jakab. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT