PUBLICITAT

Grans veritats

FERRAN COSTA

Feia molt temps que no teníem l'oportunitat d'escoltar un discurs polític que expressava el sentir del ciutadà de peu amb tanta contundència. Va ser la setmana passada durant la celebració de la festa nacional en boca del síndic general, Josep Dallerès. Se n'ha parlat, i molt, del sentiment de desafecció que la ciutadania té envers els polítics, fomentada pel fet que massa cops allò que comuniquen i plantegen s'allunya molt de la realitat. Doncs bé, Dallerès en el seu discurs va fer tot el contrari i va resumir una realitat irrefutable: la situació del país cada cop és més complicada, la gent ja n'està molt cansada i els polítics, uns i altres, sembla que no estiguin per la labor.

Aquesta pàtina grisenca que cobreix el país, i que no sembla voler marxar-nos del damunt, necessita que ens la tregui una classe política i valenta amb actors que vulguin treballar plegats i aportin solucions i il.lusions renovades. El que percep la gent, però, es que les picabaralles personals i els interessos partidistes de tot l'arc parlamentari estan per damunt de l'interès general. Per rematar-ho, fa setmanes que el fantasma d'unes eleccions anticipades planen pel damunt nostre. El que faltava, sobretot tenint en compte que, tal com se'ns va dir durant les darreres legislatives, l'organització d'uns comicis costa aproximadament un milió d'euros a l'erari públic. No està la situació per anar malbaratant recursos. I si, com a mínim, les eleccions asseguressin que la situació es desbloquegés i els guanyadors tinguessin majoria per aplicar mesures que activessin l'economia i tinguessin una afectació positiva en la ciutadania, doncs endavant. Però vist el panorama, això ara no ho pot assegurar ningú.

Seguirem amb atenció les converses entre el grups polítics per veure si hi ha realment intenció d'entesa per aprovar un pressupost que permeti governar eficaçment. Si això no passa, ja ens podem preparar pels constants moviments de peces als quals ens tenen acostumats els nostres polítics. Aquesta tardor serà calenta políticament parlant.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT