PUBLICITAT

El mòdul de menors, sense data d'obertura per manca de diners

  • La contenció pressupostària per l'any vinent impossibilita contractar el personal específic
  • En breu, la Comella no tindrà cap menor intern, gràcies a l'indult aprovat pels dos coprínceps
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

La política pressupostària del Govern per a l'any vinent de contractacions zero tindrà, entre d'altres conseqüències, que infraestructures acabades, com la del mòdul de menors del centre penitenciari de la Comella no pugui obrir les seves portes. Així ho van acordar ahir en el Consell de Ministres, en el que es va avançar que durant tot l'any vinent i per manca de personal especialitzat, els menors que ingressen al centre penitenciari ho faran com fins ara, tot i tenir la infraestructura acabada.

Les obres d'aquesta segona fase es preveu que estiguin finalitzades en aquest darrer trimestre de l'any i quedarà pendent l'equipament i el mobiliari de les instal.lacions, que a l'igual que la contractació del personal necessari no es farà, almenys a partir del 2012.

Segons va explicar el portaveu de govern i també secretari d'estat d'Interior, Bruno Bartolomé, el nou edifici del centre penitenciari necessitaria d'agents i personal especialitzats en l'àrea de menors, per la qual cosa tampoc és viable que els mateixos agents penitenciaris que hi treballen a la Comella puguin fer-ho paral.lelament al nou mòdul.

Actualment la plantilla d'agents penitenciaris la formen una cinquantena de persones, a les quals s'haurien d'afegir altres funcionaris especialitzats per poder obrir la nova instal.lació.

Per a l'any vinent tal i com va explicar el ministre d'Economia i Finances, Pere López, en la presentació del pressupost, només es preveuen set noves contractacions de funcionaris i es faran per suplir set jubilacions en els àmbits social i educatiu. El mòdul de menors, necessitaria a més d'agents penitenciaris especialitzats, altre tipus de personal com monitors socials i educadors entre d'altres, depenent del nombre de reclusos.

Fins ahir, la Comella comptava amb dos menors ingressats, però l'indult de vuit mesos que van acordar els dos coprínceps, fet públic el dia de Meritxell i que ahir va sortir publicat al BOPA, farà que aquests menors i d'altres 13 presos més surtin del recinte penitenciari en els propers dies. Tot i això, i veient les estadístiques d'altres anys, el centre de la Comella no disposa d'un nombrós número de menors reclosos. De fet al tancament de l'any passat només hi havia ingressats tres presos de menys de 18 anys.

MOBILITAT DE FUNCIONARIS
La manca de personal per obrir el mòdul de menors podria suplir-se, segons va explicar Bartolomé, si hi hagués les eines necessàries per promoure la carrera professional. Així doncs, el portaveu del Govern va manifestar que és necessària la remodelació de la llei de la Funció Pública, per a que aquesta mobilitat dins de l'administració pública es pugui donar. Tot i això, la manca de contractació de funcionaris, per l'any vinent és la principal raó per la qual el mòdul de menors no obrirà les seves portes l'any vinent, ja que els agents penitenciaris han de prestar els seus serveis en el mateix recinte penitenciari. Bartolomé també va destacar la preocupació i interès que existeix en el cos dels agents penitenciaris respecte aquest aspecte, ja que la manca de personal especialitzat suposarà que el mòdul estigui tancat.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT