PUBLICITAT

Kedadouche denuncia Exteriors al fiscal general de la República

  • L'exambaixador va dimitir de la missió a Andorra pel tracte que va rebre del primer conseller
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Zaïr Keradouche Foto: EL PERIÒDIC

L'exambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, denuncia el ministeri d'Afers Exteriors francès, el mític Quai d'Orsay, al fiscal general de la República, perquè considera que va mantenir una actitud racista cap a la seva persona, a més de tolerar el racisme en l'exercici de la diplomàcia. Kedadouche assegura que des que va integrar el cos diplomàtic va rebre pressions i discriminacions pel fet de ser d'origen àrab, cosa que es va repetir quan va assumir la missió d'Andorra. I afegeix que quan es va queixar «se'm va fer un xantatge per escrit, perquè retirés la meva queixa abans de redactar-se'm un rapport que menciona la qualitat del meu treball i de les meves aptituds personals per gestionar i animar de manera eficient una ambaixada». Kedadouche conclou que «d'aquesta manera l'administració del Quai va encobrir propòsits racistes i comès una infracció greu que ara porto davant la jurisdicció penal». Tal com explica en la carta que va adreçar el passat 5 de març al president de la república, François Hollande, i que ahir publicava la premsa francesa.

Vexacions a Andorra / Convençut que les actituds racistes s'esvairien amb l'arribada de François Hollande a l'Elisi, Kedadouche va acceptar la missió d'ambaixador de França a Andorra. Però quina no va ser la seva sorpresa quan «encara no m'havia instal·lat oficialment a la missió que alguns agents, entre ells el primer conseller, fort d'una experiència de més de quaranta anys al Quai, no van acceptar el meu nomenament i es van donar ordres per tal que jo no fos tractar igual que el meu predecessor», explica a la carta. L'exambaixador va posar el cas en coneixement del Quai d'Orsay per tal que investigués aquest suposat cas de racisme, però el ministeri no va fer-hi res, i va acabar presentant la seva dimissió el passat 5 de gener. No obstant això, Kedadouche afirma que no va fer pública la dimissió per no interferir en les eleccions municipals del passat mes de març.

Amb tot, a l'ambaixada francesa d'Andorra no és l'únic lloc on se l'ha discriminat. I assegura que durant anys se l'ha discriminat des de dins mateix del ministeri pel seu origen àrab, cosa que argumenta amb tot detall en la carta enviada a Hollande. L'exambaixador acusa «alguns dirigents del Quai d'Orsay» de considerar el seu origen com un «handicap». I afegeix que «aquest fet, ja l'havia patit el 2008 «quan se'm va nomenar cònsol general de França a Bèlgica».

En aquella ocasió, el ministeri li va demanar que canviés la seva primera destinació a la ciutat d'Anvers, perquè «el meu origen àrab podia no ser ben vist, tant per l'extrema dreta de Flandes com per la important comunitat jueva de la ciutat». Aquestes i altres vexacions que relata a la carta el porten al convenciment de «l'existència intrínseca de racisme a l'interior mateix de l'administració de l'Estat francès». I reitera al president que des de sempre el seu objectiu «ha estat combatre el racisme» i afegeix que «el meu cas no és l'únic que s'ha produït en l'àmbit diplomàtic». Per tot plegat, considera que el ministeri va «encobrir actituds racistes i va cometre una infracció greu», motiu pel qual decideix presentar una querella penal davant el ministeri fiscal.

No obstant això, Kedadouche insisteix en que no ho fa per una qüestió personal, sinó perquè sempre ha estat un defensor de la igualtat de drets de les dones i de tots els francesos i un defensor dels valors de la República que «el Quai d'Orsay ha violat a través de la meva persona».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT