La Seu tanca la permanència davant d'un Andorra parsimoniós

• Els andorrans donen mostres de ser millor equip, però la sentència és urgellenca
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El minut de silenci que es va guardar abans del partit d'ahir, amb els jugadors de l'Andorra. Foto: TONY LARA

Descafeïnat semblava que seria i gairebé així va ser. El derbi entre el FC Andorra i la Seu d'Urgell va viure una primera part més o menys entretinguda i una segona de domini urgellenc, la qual cosa es va traslladar a un marcador de 2-4, tot i que a l'Andorra li haguessin pogut caure més gols si la Seu no falla un penal i encerta amb un tir al pal a la primera meitat. Amb la victòria, els catalans confirmaven la seva permanència a la Primera Territorial, gràcies a un Andorra parsimoniós i feble, tot i demostrar, home per home, ser millor equip.

Semblava que seria un passeig triomfal per als andorrans quan als nou minuts una jugada per la banda amb Samir amb la pilota va fer moure la defensa cap a dins de l'àrea, Somoza va rebre sol per fer una bona centrada, Joel va controlar al segon pal i va habilitar Andorrà, el qual va arribar massa forçat per xutar. Aquesta jugada, fins i tot maca, jugada d'equip al cap i a la fi, va semblar la marca de la casa dels tricolors. I encara més va pensar tothom que així seria la dinàmica del matx quan tres minuts després Riera va fer una jugada personal per la dreta amb una extraordinària passada a Andorrà, el qual va orientar la pilota amb el pit i va batre Sòria fàcil. L'1-0 va animar, però els urgellencs, amb Aleix avisant amb un toc de taló que va deixar sol Grau davant Friday, el qual es va llançar a la dreta, Grau va xutar a l'esquerra, però la pilota va anar al pal.

Eren moments fins i tot divertits, amb Riera provant d'agradar-se amb bicicletes i canvis de ritme i direcció, però tot de fogueig. Al minut 28, la Seu, que anava per feina, va empatar amb el primer dels tres gols que faria Aleix: centrada de Peña i Aleix, des del segon pal, va creuar deixant en res l'estirada de Friday.

El descans va arribar i la segona part va començar amb una monumental empanada mental de l'An- dorra, la qual cosa la va aprofitar la Seu per posar-se per davant gràcies a M. Sánchez als sis minuts, després que Samir perdés una pilota en la frontal. Eren els moments en què la Seu tenia contra les cordes l'Andor- ra, però com que per qualitat individual els jugadors tricolors eren superiors, el toc diferencial va sortir d'una passada de Mejías per sobre de la defensa a Cristian, el qual va trencar el fora de joc per empatar.

Amb mitja hora de joc per davant, la Seu volia la victòria per certificar la permanència i l'oposició andorrana no va ser ni tan sols oposició. Al minut 67, M. Sánchez va agafar una pilota perduda a l'àrea, va encarar Friday, aquest el va abatre --groga per al porter quan, reglament en la mà, era vermella--, però Betrin va enviar fora la pena màxima. Hi havia decepció a l'afició urgellenca, però aviat es va oblidar amb els dos gols finals d'Aleix en el 72 i en el 78. I fins al final, una pèrdua de temps total. [email protected]