PUBLICITAT

La Casamanya Extrem s'estrena amb un mínim de 140 participants

  • La nova cursa de diumenge més la dels Isards de demà formaran un trofeu extra: el Repte Vertical
iván moure
andorra la vella

Periodic
Codina, presidenta de l'ECOA; Mas, de Crèdit Andorrà; i Teixidó, ahir en la presentació de la nova cursa Foto: i. m.

Les curses de muntanya fa ja uns anys que està de moda, cada dia compta amb més participants però també competicions. És el cas de la novedosa Casamanya Extrem, que es disputarà el diumenge vinent i que en la primera edició ja forma part del calendari 2014 de la Copa d'Andorra.

Aquesta cita no ha pogut tenir un millor naixement. Ahir eren 140 els inscrits, una xifra que supera la gran majoria de les que ja existeixen al Principat. Té premis en metàl·lic gens menyspreables ?300 euros al primer, 200 al segon i 100 al tercer? que poden explicar, en part, que hi hagi tanta demanda de participació però també el fet d'ascendir un dels pics més mediàtics del Principat. La idea no podia ser millor.

La Casamanya Extrem serà també la cirereta del pastís a un cap de setmana de plena dedicació a les curses de muntanya; perquè el dia abans ?demà? hi haurà la Vertical dels Isards a Canillo, també puntuable per al Nacional. Les organitzacions ?Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA) i Soldeu Esquí Club (SEC)? s'han posat d'acord per configurar una classificació afegida a la que han batejat com el Repte Vertical, que consistirà en sumar els temps de tots aquells corredors que facin les dues proves.

Xavier Teixidó, membre de l'equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme i també vinculat a l'ECOA, va avançar: «Crec que aquesta cursa agafarà una força important. És mold dura i agradarà segur, més amb l'arribada a un dels emblemes del nostre país». I és que la Casamanya Extrem tindrà un circuit amb 5,5 km. de distància i 1.440 m. de desnivell amb sortida des de la plaça major d'Ordino, però també un altre més assequible i destinada als federats alevins, infantils i cadets, a més de tots els públics, amb sortida des del Coll d'Ordino de 3,5 km. per 760m.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT