PUBLICITAT

Vinculen Toni Lima amb la secretaria tècnica del Madrid

  • «Oficialment no en sé res», afirma, tot recordant que té «un any més de contracte amb l'Inter de Milà»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Toni Lima, a l'esquerra, en una imatge de l'agost de 2013, quan el FC Andorra, club del que és soci, passava per la seva pitjor crisi institucional. Foto: ÀLEX LARA

Toni Lima és un nom respectat en el futbol internacional en proporció a la seva agenda de joves valors. En l'actualitat treballa per a l'Inter de Milà com a observador i a la recerca de nous futbolistes, però ahir saltava la notícia via internet del possible interès del Reial Madrid per contractar els seus serveis. Al vespre, l'andorrà assegurava no tenir constància d'aquest interès –«oficialment, jo no en sé res», va manifestar ahir–, però assegurava que no tanca la porta a res. Això sí, va recordar que la seva feina és amb l'Inter de Milà: «Encara tinc un any de contracte amb l'Inter».

Fa tres anys que Toni Lima treballa per al club italià a la recerca de futbolistes que puguin nodrir la base d'aquest club i, qui sap, en el futur arribar a grans estrelles del futbol mundial. «Estic content on estic, tinc bon feeling amb el meu jefe i em va bé», va manifestar ahir interrogat per l'interès del Madrid per formar part del cos tècnic en funcions d'scouting. «És un orgull i me n'alegro que em relacionin amb un club com el Madrid, però no sé d'on ha sortit tot això, i jo no en sé res», hi va afegir Lima, que es troba aquests dies al Principat.

«Tinc un altre any de contracte amb l'Inter i estic bé», va dir sense perdre la perspectiva d'una possible millora en el seu futur professional en aquest ram: «És evident que jo sóc un professional i també estic disposat a escoltar altres opcions», assegurava l'exfutbolista. Les funcions actuals de Lima són fer d'scouting a nivell internacional, incloent tornejos de prestigi com el MIC català, per exemple.

A més, també està vinculat al futbol brasiler gràcies a una col·laboració que s'allarga des de fa dotze anys, quan va contactar amb la Federació d'aquell país. Fins i tot va ser als Jocs Olímpics de Londres convidat per aquesta delegació, i ha estat una persona important en les relacions futbolístiques amb la federació que ara organitza el Mundial. «Tinc molt bones relacions», va confirmar, tot indicant que això mateix implica tenir una bona xarxa de «contactes». De fet, ell va ser la vinculació de les seleccions brasileres sub-16 i sub-18 quan aquestes van venir a Andorra al 2005.

La relació de Lima amb el Madrid ve de lluny, ja que el Reial Madrid B va ser el seu primer equip professional, l'any 1990. Després d'un any, va viatjar a Barcelona per incorporar-se al RCD Espanyol, passant després per equips com el Palamós, el Poli Almeria, el Reial Múrcia i un any al CF Uniao portuguès. A partir d'aquí va tornar a Espanya per jugar a l'Ontinyent CF i Gavà, per provar després a l'Ionikos de Grècia, tornar a Gavà i Palamós i acabar a l'Eivissa, on en 2008 va finalitzar la seva trajectòria esportiva. Aquesta inclou 64 internacionalitats amb la selecció andorrana, on durant molts anys va formar part de l'eix de la defensa colze a colze amb el seu germà Ilde.

Tot i la seva trajectòria internacional, la seva vinculació amb Andorra s'ha mantingut viva, sent soci del FC Andorra i mostrant-se molt actiu durant els dies de canvi de rumb de l'entitat després de l'afer Emili Puig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT