Casamanya d'èxit

• Agustí Roc i Laura Orgué vencen en la cursa organitzada per l'ECOA
ORDINO

Roc, els germans Teixidó o Sanza, al davant de la sortida d'ahir Foto: TONY LARA

L'ECOA ha sabut aprofitar el ganxo del Casamanya. Una petita adaptació a la pujada, fer-la una mica més dura per als més valents (des del poble d'Ordino) i mantenir el recorregut habitual per als que hi pugen normalment des del cim del Coll, i el resultat és una primera edició del Casamanya Extrem de qualitat, amb tocs particulars com fer coincidir la sortida amb les campanades de les 10.00h. Detalls que diferencien unes curses d'altres. A més, els noms dels participants, de primer nivell. Agustí Roc i Laura Orgué es van imposar tal com van fer el dia anterior, dissabte, en la primera prova de la Copa d'Andorra de curses de muntanya, la Vertical dels Isards.

Ahir a la Casamanya Extrem va ser Roc el més ràpid amb 59min 42s (els organitzadors calculaven una hora per als més ràpids, però Roc és aquí per batre rècords abans d'establir-se), mentre que segon va ser Xavi Teixidó amb 1h 00min 49s, i tercer Ferran Teixidó amb 1h 01min 31s. No molt més lluny, amb 1h 04min 18s, Marcos Sanza, atleta d'asfalt i cros que no oblida mai que viu a les muntanyes i s'apunta sempre que pot a curses d'aquest tipus.

En categoria femenina, Orgué va dominar de cap a peus. La catalana, amb 1h 08min 22s va guanyar amb claredat per davant d'Alba Xandri, amb 1h 17min 42s, i Marta Garcia, amb un crono de 1h 22min 26s.

Però a banda d'aquest cursa Vertical Race de 5,5km de distància i 1.440 metres de desnivell, hi havia una altra de paral·lela, la Clàssica amb sortida des del Coll d'Ordino i arribada al Casamanya, de 3,5km i 760m de desnivell. En aquesta la victòria absoluta va ser per a Gerber Martín amb 36min 26s, seguit per David Pérez amb 37min 14s, i Sergi Casabella amb 38min 48s. En dones, Andrea Sinfreu va guanyar amb 45min 09s, seguida per Maria Ambar Mirallas amb 52min 47s, i Sissi Hinterreitner amb 56min 00s. 129 corredors van acabar aquesta cursa en un cap de setmana complet per a la Copa d'Andorra.