PUBLICITAT

L'Executiu prepara un projecte de llei de reactivació econòmica

  • El Govern vol aprovar-ho a principis d'octubre i pretén una optimització dels recursos de l'Administració
  • El text conté conté mesures de contenció de la despesa, així com finançament preferent en matèria d'habitatge i d'energies renovables
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El ministre d'Economia i Finances ha presentat davant la Comissió per al desenvolupament econòmic i el treball, les línies de l'esborrany d'un projecte de llei de promoció de l'activitat econòmica i d'optimització dels recursos de l'Administració general i de les parapúbliques, que el Govern preveu aprovar durant la primera setmana d'octubre. El text, segons López, ha estat ben acollit pels membres de la comissió, i conté mesures de contenció de la despesa, així com finançament preferent en matèria d'habitatge i d'energies renovables. L'Executiu també es mostra satisfet amb el grau d'acompliment dels 30 compromisos sobre desenvolupament econòmic adoptats el mes de maig.
El ministre ha explicat que es tracta d'un projecte de llei 'molt ambiciós' i que la Comissió per al desenvolupament econòmic i el treball, reunida aquest dimarts, avaluarà i analitzarà per tal de posar en comú les conclusions de cara al proper 5 d'octubre. El Govern calcula que el projecte de llei pugui quedar aprovat aquella mateixa setmana.
D'entre les línies d'actuació que conté el projecte de llei, que van des del camp econòmic fins al social, destaquen les mesures encaminades a contenir la despesa de l'administració, com és l'optimització de recursos i la simplificació de  tràmits. Aquests aspectes, tal com ha dit el ministre, no tenen res a veure amb el què s'està treballant a la Taula de la Funció Pública. El document també contempla el compromís de Govern d'escurçar el termini de pagament de les factures, així com polítiques de rehabilitació d'habitatges i finançament preferent en matèria d'habitatge i d'energies renovables.
En un comunicat posterior, el ministre Pere López ha concretat altres aspectes del contingut del projecte de llei, com és un règim sancionador per combatre l'intrusisme professional, i la priorització de la contractació d'empreses andorranes per part de l'Administració pública.
Els membres de la comissió, formada pel Govern, la Cambra de Comerç, la CEA, la PIME i els sindicats, han valorat positivament el text. De fet, el president de la CEA, Xavier Altimir, ha explicat a l'ANA que la primera valoració de les línies del projecte de llei és positiva, perquè són accions que ajudaran a reactivar l'economia o 'almenys evitaran que continuï caient'.
El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, també creu que és un projecte de llei encertat, tot i que potser és massa heterogeni. De tota manera, ha destacat el fet que no es tracti d'un decret sinó d'un text amb un rang més important, cosa que també significa un tràmit més lent. Pantebre ha explicat que hi ha accions per fer reactivació urgent, altres més a llarg termini, i d'altres per arreglar qüestions que estan malament en la legislació actual.
D'altra banda, la comissió reunida aquest dilluns també s'encarrega de fer el seguiment del compliment dels 30 compromisos adoptats el passat mes de maig. Segons el ministre, ja s'han assolit una quarantena d'objectius marcats, i només hi ha dos compromisos que no s'han realitzat. Per tant, es fa un balanç positiu, tenint en compte que hi havia un calendari de treball molt ambiciós i un ritme de treball molt exigent.
En un comunicat del Govern, s'ha especificat que les accions pendents són la llei de la funció de l'estadística pública, el procés d'acostament de l'administració als ciutadans via SMS i correus electrònics, i la realització d'un inventari de la formació actual i futura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT