PUBLICITAT

L'Art Camp acull 31 artistes internacionals a Ordino

  • Arriba la quarta edició de l'esdeveniment amb el suport de la Unesco
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Unes artistes observen les obres d'art de l'any 2013 que segueixen exposades al Centre Cultural la Llacuna Foto: ÀLEX LARA

Ahir dimarts es va inaugurar la quarta edició de l'Art Camp sota el lema «Colors per al planeta». Tot i que l'activitat artística dels propers dies es desenvoluparà a Ordino, l'acte inaugural es va realitzar al Centre Cultural la Llacuna, a Andorra la Vella, on, hi ha exposades les obres elaborades en l'edició de l'any passat. Més de 30 artistes d'arreu del món es van reunir per donar el tret de sortida a una nova edició de l'esdeveniment.

L'acte va comptar, amb la presència del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ha reconegut que «en aquests moments de més pressió pressupostària costa més donar continuïtat a iniciatives», però ha remarcat el suport del Govern a aquest esdeveniment, ja que «dóna visibilitat i promou valors que són molt propers a Andorra ».

RECONEIXEMENT DE LA UNESCO / La trentena d'artistes internacionals iniciaran el seu procés creatiu durant deu dies a Ordino. Aquesta trobada està organitzada per la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, i la seva presidenta, Elisenda Vives, va destacar durant la inauguració «l'interès i l'esforç» que mostren artistes d'arreu del món per participar-hi, fet que queda demostrat amb pintors representants de països dels cinc continents.

Vives va assegurar que «la Unesco reconeix aquest projecte d'Art Camp i és una de les marques d'identitat d'Andorra en aquest organisme». El motiu, va explicar, és que «els principis i la manera com treballen els artistes estan molt ben vistos, ja que justament responen al que és l'esperit de la Unesco: la preservació de la pau i el respecte a les persones i a la multiculturalitat».

10 DIES PER INSPIRAR-SE / Els 31 artistes presents a la trobada alternaran la producció amb visites al país, que també els poden servir de font d'inspiració. Una de les visites, precisament, la faran aquest matí a la central hidroelèctrica de FEDA, que és una de les entitats que patrocina el certamen.

L'intercanvi entre artistes és un altre dels punts forts d'aquesta trobada. Així ho va destacar una de les dues representants andorranes a l'Art Camp, Lluïsa Casas, que va considerar que «contactar amb artistes de tants llocs del món és molt enriquidor», i va destacar la importància de conèixer i intercanviar coneixements amb artistes d'altres països i el «feedback que es produeix». Tot plegat, va assegurar Lluïsa Casas, «és molt enriquidor tan personalment com professional».

A banda, aquesta edició de l'Art Camp comptarà amb la visita de la mateixa directora general de la Unesco, Irina Bukova, que arribarà al país el diumenge 20 de juliol. A més de FEDA, l'Art Camp compta també amb el suport del Govern d'Andorra i el Comú d'Ordino.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT