PUBLICITAT

L'Executiu prepara una llei de promoció de l'activitat econòmica

  • El text contempla mesures per optimitzar els recursos públics
  • Els agents socioeconòmics veuen amb bons ulls la iniciativa del Govern
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

El Govern treballa en l'elaboració d'un Projecte de llei de promoció de l'activitat econòmica i d'optimització dels recursos de l'Administració. Així ho va afirmar ahir el ministre d'Economia i Finances, Pere López, en finalitzar la primera reunió de la Comissió per al desenvolupament econòmic i el treball, un grup creat arrel de les taules liderades per l'Executiu i que van concloure amb els 30 compromisos per a la reactivació. De fet, aquesta comissió va analitzar ahir l'acompliment de les primeres mesures, fent un balanç "molt satisfactori" pel Govern, ja que "quaranta accions ja han estat realitzades" i únicament s'ha deixat d'aplicar una mesura, a més d'una altra acció que va amb un cert retard.

El projecte de llei, encara en fase d'esborrany, incorpora mesures de promoció de l'activitat econòmica i social, així com de racionalització i optimització dels recursos de l'Administració general i les parapúbliques, segons va informar posteriorment el Govern. A més, també s'inclourà un règim sancionador per combatre l'intrusisme professional, amb la finalitat de prioritzar la contractació a empreses andorranes. López va afirmar també que entre les iniciatives projectades hi ha la d'implementar el sector de les energies renovables i la rehabilitació d'edificis, per posar dos clars exemples del model econòmic futur.

La Comissió per al desenvolupament econòmic i el treball, integrada per quatre representants del Govern, així com dos de la Cambra de Comerç, dos mes de la patronal --CEA i Pime-- i quatre representants sindicals --USdA, SAT i SAT2TICO-- es reunirà novament el pròxim 5 d'octubre per continuar treballant en aquesta línia, incorporant les demandes dels col.lectius implicats.

BONA ACCEPTACIÓ
El ministre d'Economia i Finances va afirmar que la proposta va rebre una bona acceptació dels sectors presents a la taula, com així van confirmar posteriorment el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, i el de la CEA, Xavier Altimir. Tots dos van valorar positivament aquest impuls que es vol donar des de l'Executiu, tot i que van advertir de la lentitud que un projecte de llei suposarà un cop aquest arribi al Consell General i sigui objecte de debat.

Mentre que Pantebre va afirmar que la iniciativa "va en una línia encertada" tot i que "molt eclèctica", amb continguts "molt heterogenis", Altimir va manifestar que l'articulat incorpora "mesures de tota mena". El representant de la CEA va concretar que "hi ha coses pràctiques que creiem que són vàlides però on cal aprofundir". Tots dos representants van celebrar, a més, la bona predisposició dels representants sindicals.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT