PUBLICITAT

Joaquim 'Purito' Rodriguez : "Hagués estat increïble rematar l'any amb el podi"

EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Líder, i al final 5è La Vuelta 2010 va tenir 'Purito' de protagonista. Foto: AFP / JAIME REINA

CICLISTA UCI NÚMERO U DEL MÓN

Per a Joaquim Purito Rodríguez la temporada ha acabat amb la 5a plaça a la Vuelta a Espanya, cursa en què va viure el primer dia per oblidar a casa, a Pal --l'11a etapa--, quan era líder. El Purito entrena habitualment al Principat, on passa llargues temporades. Al 2010 han estat molts dies de competició: 82. S'ha mostrat competitiu des de primavera fins a finals de l'estiu. El premi per tot això ha estat acabar com a líder de la classificació mundial de la UCI, desplaçant Alberto Contador. L'únic sabor agre és no haver estat al podi de la Vuelta.

--¿Dol molt haver quedat fora del podi de la Vuelta?

--Clar que em dol. Ha estat un any molt bo, però hagués estat increïble haver-ho rematat amb el podi de la Vuelta, que crec que va estar al meu abast.

--¿I renunciar al Mundial?

--Renunciar al Mundial ha estat qüestió de dos, del seleccionador i de mi. Hem decidit que era millor no anar perquè aquesta ha estat una temporada molt llarga i és un recorregut que no s'adapta molt bé a les meves condicions. Al final una selecció com l'espanyola ha de portar als millors. Sent una mica humil, jo no arribaria en el millor moment.

--¿Què sent en acabar la temporada com a líder de la classificació UCI?

--És impressionant. És una classificació molt difícil de guanyar, perquè has d'estar tot l'any al cent per cent, i la veritat és que per a mi i per a l'equip és molt important perquè és entrar en la història del ciclisme.

--¿Quin és el secret per estar competitiu al més alt nivell tot l'any?

--El repòs, cuidar-se, entrenar, tenir les coses clares i sobretot triar bé els objectius. No es pot anar a totes les carreres al cent per cent, perquè és el que t'acaba matant. En aquest aspecte crec que he encertat elegint els dies de competició, les meves carreres i sobretot el saber entrenar-me per a cadascuna d'elles.

--L'any que ve canviarà el seu calendari, ¿correrà menys? ¿Quins seran els seus objectius?

--Crec que correré el mateix. Possiblement canviï alguna carrera per dates que aquest any em van impedir arribar bé a les clàssiques, però més o menys serà el mateix. Falta veure els recorreguts, perquè havent corregut les tres grans i veient com m'he trobat en la Vuelta, potser caldria centrar-se en un objectiu clar: Giro, Tour o Vuelta.

--¿Com justificaria la seva contrarellotge de Peñafiel en la que va perdre 6min 12s i les opcions de podi? ¿Creu que pot millorar?

--La contrarellotge no té cap justificació. Va ser un dia desastrós, que no té perdó. Un d'aquests dies que és millor oblidar. Vaig fallar i no es pot estar sempre mirant enrere. Cal mirar cap al davant, saber que això no pot tornar a passar, perquè vaig saltar del podi per culpa d'aquests 46 quilòmetres i això no pot repetir-se. La millora passa per entrenar, canviar una mica la posició, centrar-te una mica més en aquests dies que encara que no hi ha punts a l'any són determinants.

--¿L'atabala el pes de la fama?

--No, la popularitat és la mateixa de sempre. Un ciclista a Espanya està molt ben vist, perquè és un esport molt seguit, i la veritat és que jo em sento molt orgullós que la gent em saludi o es vulgui fer una foto amb mi. Al final tot això t'anima a seguir treballant i a saber que hi ha gent que li encanta aquest esport i que t'admira. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT