PUBLICITAT

Canvi de cara tricolor i triomf davant Hondures

  • La victòria de Daniel José en l'última partida decanta la balança a favor dels andorrans
EL PERIÒDIC
KHANTY-MANSIYSK

Quan tot estava igualat a 1,5 punts, l'última partida d'ahir contra Hondures (121 en el rànquing, pel 89 d'Andorra) era definitiva per definir el guanyador. Daniel José va ser l'home en qui va recaure la responsabilitat, però va saber jugar el seu rival, Ernesto E. Medina, per tancar la primera victòria dels andorrans en l'Olimpíada d'escacs que es disputa a la localitat russa de Khanty-Mansiysk. Al final, 2,5 per Andorra i 1,5 pels americans. Ara l'equip del Principat suma tres punts i és 46è.

Andorra va començar amb dubtes després que Raül Garcia patís per acabar en taules la seva partida contra Sergio Huguet, el qual va iniciar el duel amb un sistema Alapin per fer front la defensa Siciliana de Garcia. Al final el joc ha esdevingut en un intercanvi de peces i la inevitable igualtat. En el segon duel del dia, Óscar De la Riva va derrotar Daniel Colindres. El número u andorrà va utilitzar una defensa Índia de Rei que el va permetre agafar la iniciativa. Colindres no va encertar en la defensa i finalment es va veure acorralat.

La tercera partida va ser la mala notícia del dia, perquè Marc Simonet no va poder superar el Mestre Internacional Ricardo Urbina, i en la quarta Andorra s'ho va jugar tot amb Daniel José. Aquest va aconseguir mantenir el control de la seva posició i va guanyar amb claredat Ernesto E. Medina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT