PUBLICITAT

Pla de prevenció de l'obesitat dels infants a les zones rurals

  • El programa, pioner, s'aplicarà entre la població infantil de zones escolars
  • Beneficiarà aquest curs alumnes de vuit comarques, entre elles la de l'Alt Urgell
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Gilabert presideix la presentació del programa, ahir. Foto: DIPUTACIÓ DE LLEIDA

La Diputació de Lleida promou la posada en marxa d'un programa pioner de prevenció del sobrepès i l'obesitat entre la població infantil de zones escolars rurals (ZER) del quan se'n beneficiaran aquest curs 2010-2011 alumnes de les comarques de la Noguera, Urgell, Pla d'Urgell, les Garrigues, Segrià, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i de l'Alt Urgell.

El programa Thao-Salut Infantil promou en tots els infants i les seves famílies hàbits saludables d'alimentació i activitat física. Al final, la Diputació vol arribar a 60 municipis amb una població infantil superior als 3.400 nens d'entre 3 i 12 anys. La posada en marxa del programa és immediata.

El desplegament de la iniciativa es durà a terme a través del programa Thao-Salut Infantil, especialitzat en la prevenció del sobrepès i l'obesitat dels infants a través de la construcció d'hàbits saludables i duradors en alimentació i activitat física. Aquest programa ja s'està desenvolupant amb èxit , informa l'ACN.

El programa Thao és una iniciativa pionera a Europa que promou la promoció d'hàbits saludables entre la població infantil, dels 0 als 12 anys, per frenar la progressió de l'obesitat i el sobrepès, una de les amenaces més greus per a la salut infantil. El programa Thao se centra en la promoció d'una alimentació saludable i la realització d'activitat física regular i lúdica.

DINAMITZADOR
La Diputació de Lleida col.laborarà econòmicament en el desenvolupament del programa en aquestes vuit comarques i posarà a disposició de les 15 zones escolars rurals un dinamitzador expert que vetllarà pel desenvolupament i implementació del programa Thao en cadascuna de les ZER, a través de les escoles o de centres de salut.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, va destacar ahir durant la presentació del programa davant alcaldes i representants dels municipis lleidatans on es desenvoluparà que "no es busca només combatre l'obesitat, sinó també reeducar en uns hàbits saludables". Gilabert va valorar positivament el desenvolupament del programa a la localitat de Montgai (Noguera), d'on és alcalde i per això "ens hem plantejat estendre'l a noves ZER". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT