PUBLICITAT

Decomís de 2 immobles i més de 500.000 € provinents de blanqueig

CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal de Corts ha notificat al Govern que, en el compliment de la resolució de tres autes, han estat decomissats a favor de l'Estat andorrà dos immobles i diners en metàl.lic. Aquestes expropiacions provenen d'operacions relacionades amb el blanqueig de capital.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va informar ahir que les resolucions inclouen dos habitatges, un a la localitat d'Arinsal i un a Sant Julià de Lòria, un aparcament també a la parròquia laurediana i diners en metàl.lic per valor de 394.000 euros i 231.000 dòlars (més de mig milió d'euros en total). Els immobles seran gestionats ara per l'Executiu i els diners per l'INAF. Caldrà determinar que fer amb aquests diners i habitatges.

Bartolomé va destacar aquesta operació, ja que es tracta de "la primera vegada que es produeix una sentència d'aquest nivell a Andorra". Per procedir a la resolució pionera al país, s'ha tingut en compte els articles 31 i 39 de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme de l'any 2000, i renovada el setembre de l'any passat. Precisament el darrer punt informa que "Sense perjudici de convenis o acords internacionals que disposin altrament, els decomisos sempre s'efectuen en benefici de l'Estat andorrà". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT