PUBLICITAT

La recaptació del Tobotronc del 3 d'octubre es destinarà a un projecte al Congo

  • Durant tota la jornada, Unicef farà campanya de formació i de sensibilització
  • Hi haurà activitats sorpresa i importants descomptes a les atraccions
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA


unicef23092010
Masegosa i Adellach durant la presentació de la jornada. Foto: ANA
Naturlàndia aportarà tota la recaptació de l'atracció del Tobotronc que faci durant el proper 3 d'octubre al projecte solidari que Unicef té endegat al Congo, perquè la població autòctona de Bakaa, al Congo, tingui els serveis bàsics. La jornada, sota el nom de "el Dia de la Família",combina la part lúdica amb la solidària.
Ho han explicat el director general de Naturlàndia, Ricardo Masegosa, i la directora d'Unicef, Marta Alberch. Tots dos han coincidit en la importància de conscienciar la població en l'àmbit solidari des del vessant més lúdic. Masegosa ha declarat que "treballant amb els nens serà més fàcil sensibilitzar-los que no tothom té la sort que tenen ells" i ha afegit que "potser a través d'aquests treballs podem recuperar els valors d'infantesa i adolescència".
El director de Naturlàndia no ha volgut desvetllar el tipus de tallers i activitats "sorpresa" que hi haurà durant la jornada, però sí que ha explicat que es farà un descompte del 5% en totes les activitats del parc temàtic, amb especial atenció al Tobotronc, en què els infants hi tindran accés gratuït i els adolescents podran pujar-hi a preu d'infant. A més s'organitzarà un dinar popular per sis euros el menú.
Marta Alberch ha explicat que el projecte a la República del Congo està centrat en els campaments de població Bakas. Viuen al bosc i no tenen accés ni a l'educació, ni a la sanitat, ni a l'aigua potable, i ni tan sols disposen d'un document d'identitat.
Unicef, segons ha dit Alberch, té equips mòbils que es desplacen a la zona per fer les revisions mèdiques. El projecte d'Unicef també té una branca d'educació amb el qual ha construït catorze escoles especials per als nens autòctons que els serveix per incorporar-se posteriorment a l'educació general de la República del Congo on l'ètnia bantú n'és la majoritària. Amb aquestes catorze escoles s'han escolaritzat 1.500 infants i al mateix temps s'ha aconseguit "la implicació dels pares, que així coneixen la importància de l'educació dels seus fills", ha declarat Alberch.
Al marge de la part educativa, el projecte solidari, que fa dos anys que es va iniciar, ja ha aconseguit que un miler d'infants autòctons estiguin documentats i que 500 tinguin una formació respecte del virus de la SIDA per tal de prendre mesures de prevenció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT