PUBLICITAT

Escaldes disposarà d'una plaça de 600 metres quadrats

  • La intervenció està prevista en el pressupost d'aquest any, amb una dotació de 300.000 euros
  • El Comú millorarà els accessos al pont dels Escalls i pretén recuperar el camí ral
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


fiter23092010
Martí mostra els plànols del projecte. Foto: ANA
El Comú d'Escaldes-Engordany preveu adjudicar a finals del mes de setembre els treballs de construcció d'una plaça de 600 metres quadrats on actualment hi ha la rotonda de Mercè Ciaurriz, així com la renovació de 550 metres quadrats de voravia a Fiter i Rossell. Aquestes obres s'iniciaran una vegada finalitzi el nou vial d'enllaç entre el carrer Josep Viladomat i l'avinguda Pessebre, i formen part del projecte d'embelliment i canvis en el trànsit rodat de la zona. Les voravies es pavimentaran amb diferents tipus de granit i les zones verdes del nou passeig comptaran amb una sèrie d'arbres i paviments de gespa artificial. També es col·locarà mobiliari urbà i contenidors soterrats per a la recollida selectiva. Totes aquestes intervencions estan previstes en els pressupostos d'aquest exercici amb una dotació de 300.000 euros.
La reestructuració del trànsit rodat s'ha acordat amb la Taula de l'Agència de Mobilitat ja que els canvis afecten les carreteres generals CG3 i CG3A. La reordenació de la circulació d'aquesta zona, amb la supressió de la rotonda de Fiter i Rossell, permetrà crear un illot de circulació de grans dimensions. D'aquesta manera, l'avinguda Fiter i Rossell, a l'alçada de Pessebre, passarà a tenir un sentit únic de circulació de baixada, i l'alternativa de gir per als vehicles en direcció a la Massana serà el nou vial d'enllaç. Aquesta actuació aportarà més fluïdesa al trànsit en una zona conflictiva de la parròquia, i permetrà eliminar l'actual semàfor intel·ligent i el tram bidireccional, que es transformarà en unidireccional a Fiter i Rossell.
D'altra banda, una de les accions que s'engloba dins l'embelliment d'aquesta zona és la millora dels accessos al pont dels Escalls. De fet, al llarg de l'estiu ja es va procedir a netejar la vegetació adjacent al pont i el camí ral. Al marge de netejar els entorns del pont, el Comú vol recuperar el camí ral. D'aquesta manera, es podrà accedir al pont dels Escalls des de l'avinguda Fiter i Rossell i des del nou accés que s'habilitarà a l'avinguda del Pessebre gràcies a l'obertura del vial d'unió amb el carrer Josep Viladomat. En total, la corporació comunal col·locarà 68 metres de baranes perquè els ciutadans hi puguin passejar amb seguretat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT