Cop de moral per a Tudel en ser segona a la Copa d'Espanya elit

• Després d'un irregular inici de temporada a Holanda i Bèlgica, l'andorrana mostra el seu millor nivell
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Tudel, al mig del pilot en un moment de la cursa a Torroella de Montgrí, diumenge passat. Foto: SPORTIMAGEN.COM

Ariadna Tudel no havia començat bé la temporada de ciclisme. Les seves experiències d'aquest any 2010 són decepcions després de les curses que ha corregut amb el seu equip, el Bizkaia Durango, a Holanda i Bèlgica. Des de llavors Tudel es plantejava fins i tot si servia per al ciclisme, però diumenge passat va aconseguir pujar al podi de la Copa d'Espanya, en la segona posició, després d'una actuació magistral lluitant gairebé sola contra la selecció dels Estats Units a la cursa de 115km que es va disputar a Torroella de Montgrí. Cop de moral.

La prova va comptar amb una participació de luxe, amb l'equip dels Estats Units molt motivat i amb la intenció de copar els podis tant en elit com en júniors. Hi van prendre la sortida 117 corredores, per completar els 115km d'autèntic trencacames, amb un afegit vent en contra i lateral que va endurir molt la cursa. Finalment, Tudel va ser tercera imposant-se en el petit esprint de tres corredores que lluitaven per agafar la nord-americana Evelyn Estevens, que s'escapava.

CURSA COMPLICADA
La prova tenia un format diferent al que és habitual quan hi corren diverses categories. A Torroella van disputar la prova la categoria elit (115km), les júniors es van incorporar al km 42, mentre que les cadets s'hi van afegir en el 60. Ara bé,
...

TUDEL, ALLEUJADA
"Estic molt contenta perquè fins i tot havia arribat a pensar que no servia per a això, perquè el principi de temporada ha sigut molt dolent, però després dels últims 15dies en què he entrenat molt, i molt bé, ha arribat un bon resultat", va assegurar ahir la corredora andorrana. D'aquesta manera, Tudel afronta la resta de temporada amb més moral. [email protected]