PUBLICITAT

La 5a edició consolida el Festival de Cinema de la Cerdanya

  • El certamen conclou amb un gran èxit de participació amb més de 600 films independents
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
Una de les projeccion del certamen a Puigcerdà Foto: MERCÈ RIAL

La cinquena edició del Festival Internacional de Cinema Independent i Curtmetratges de Cerdanya va concloure amb un gran èxit de participació (més de 600 films independents) i de públic assistent.

A més a més, s'han consolidat una sèrie d'activitats paral·leles a l'entorn del festival de cara a promocionar els rodatges a la comarca. El Festival, organitzat i finançat per la Cerdanya Film Commission i el Grup de Recerca de Cerdanya, es consolida així com una activitat cinematogràfica de referència al Pirineu a l'estiu i atreu un gran nombre de professionals del sector, des de directors a tècnics i productors, així com un nombrós públic ceretà o turista amant del bon cinema i de les propostes que els joves creadors presenten a aquest certamen.

En aquesta edició que va cloure el cap de setmana passat, s'hi van presentar 31 films de diverses nacionalitats i temàtiques, que es van projectar en les quatre sessions oficials del Festival. Les jornades van cloure amb la secció Finalistes (on el públic va votar in situ el premi econòmic del festival). El jurat va destacar la dificultat a l'hora de fer la selecció de les obres finalistes a causa de la gran qualitat de les pel·lícules presentades així com pel creixement exponencial de treballs rebuts respecte de l'edició passada. Després de les projeccions i mentre es feia el recompte de vots, es van presentar diferents iniciatives: per una banda, els tres curtmetratges fruit del taller d'interpretació de l'any passat; en segon lloc, el curtmetratge del director ceretà Sergio Morente, The Big Battle Theory, cofinançat per la Cerdanya Film Commission i l'Ajuntament de Puigcerdà, que va fer les delícies del públic assistent i que relata una relació íntima de parella en clau d'humor i ciència ficció.

Per últim, Salva Martos Cortés, afamat director malagueny, va presentar el seu nou projecte Hablemos del amor, un curtmetratge professional amb el suport de la Cerdanya Film Comission i el Grup de Recerca e Cerdanya, que es rodarà el proper setembre i que compta amb els reconeguts actors Joan Carles Suau i Júlia Estornell com a caps de cartell.

Entrega de premis / Presentada pel periodista Josep Maria Teignier i en presència de les autoritats municipals, l'equip organitzador del Festival i els guanyadors de cada categoria, es van repartir els trofeus, unes escultures obra de l'escultor en forja local Albert Tàpias i es va projectar el curtmetratge guanyador, Eladio y la puerta interdimensional, dels directors madrilenys Miguel Provencio i María Giráldez. El curtmetratge compta amb la participació dels actors Fran Perea i Celso Bugallo, amén de l'estel·lar aparició d'una foca i té l'anècdota que els directors van gastar el seu regal de casament per contractar els serveis d'aquest curiós i divertit animal.

El palmarès i les fotografies del Festival estan a la pàgina web, www.filmcerdanya.cat .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT