PUBLICITAT

Andorra cau per la mínima davant Dinamarca

  • Tres taules i una derrota, el bagatge en la setena ronda de l'Olimpíada
EL PERIÒDIC
KHANTY-MANSIYSK

Andorra va perdre ahir per la mínima davant Dinamarca en la setena jornada de l'Olimpíada que s'està disputant a Khanty-Mansiysk (Rússia). Malgrat que el combinat tricolor tenia l'avantatge de les peces blanques la derrota era un resultat que es podia preveure degut a que individualment els quatre jugadors danesos tenen més ELO que els tricolors i el bagatge dels enfrontaments, amb una derrota i tres taules, es pot catalogar de correcte.

Òscar de la Riva ha acordat l'empat amb Berg Hansen ja que el seu rival va saber defensar-se bé del mínim avantatge del primer tauler andorrà. Daniel José també va plantar cara a Mikkel Antonsen, que tenia 466 punts ELO més i no poder treure més que mig punt en una partida que va durar cinc hores. Vicens Santamaria també va obtenir unes meritòries taules davant Nikolaj Mikkelsen i fins i tot va anar durant molta estona en avantatge. Marc Simonet va ser l'únic en cedir la partida davant Vang Glud, amb poc més de cent punts més d'ELO, a causa d'una mala sortida.

Amb aquesta derrota Andorra ha baixat del 54è lloc en la classificació al 72è i avui s'enfrontarà amb Rússia 4, un rival d'un nivell similar al de Dinamarca. En la part alta Ucraïna s'ha situat líder en solitari després de vèncer per la mínima a Geòrgia i a un punt estan Rússia 1, Hongria i Azerbaidjan.

D'altra banda ahir es va celebrar l'Assemblea General de la Federació Iberoamericana que ha sortit amb una nova junta, fruit de l'anterior amb algunes noves incorporacions. En aquesta junta destaca la presència del President de la FEVA, Francesc Rechi, que continua amb el seu càrrec de Tresorer. Aquesta federació està integrada per 20 països de llatinoamèrica i els tres de la península i té com a principal objectiu la divulgació i promoció dels escacs en tots aquests països. Avui arriba el plat fort amb la votació per escollir els nous presidents de la Federació Internacional i de l'europea. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT