PUBLICITAT

El 30 dies Festival repetirà el 2015

  • Més de 200 espectadors visionen els films projectats i la primera edició ha aconseguit fidelitzar el públic del país
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els guanyadors del premis del 30 dies Festival. Foto: EL PERIÒDIC

El 30 dies Festival, el primer festival de cinema fantàstic del Principat, va realitzar l'entrega de premis el passat dijous posant punt i seguit a aquest guardó, i és que l'any que ve, tal i com va confirmar un dels organitzadors, Jaume Benedito, tornen. «Repetirem perquè el balanç ha estat molt positiu». Sense fer cap promoció, el 30 dies Festival ha aconseguit portar a la sala del Comú d'Escaldes-Engordany els dijous del mes de novembre 135 espectadors, al Iutopia els dissabtes hi han assistit una quarantena de persones, i via online s'han venut 45 projeccions.

Així doncs, parlem de més de 200 espectadors, una part important repetidors: «hem aconseguit que la gent repetís diversos dies», i això és un èxit per a l'organització, ja que vol dir que el format va agradar i que «hi ha un públic al país aficionat al cinema fantàstic». Les sessions amb més afluència van ser la de l'obertura, amb l'estrena mundial de la pel·lícula australiana 54 days, i la de cloenda, a la qual va assistir part de l'equip del film concursant: Erasmus.

PREMIATS/ Muska, la pel·lícula de producció turca, i Candlestick, es van endur la majoria de premis. La primera: millor pel·lícula, millor director (Ozkan Çelik) i millor actor secundari (Tanju Tuncel) – la dona que surt al cartell –. La segona: millor guió, banda sonora i el jurat va decidir donar el premi a millor actor/actriu als quatre protagonistes.

El premi a millor fotografia va ser per a l'italiana L'Uomo sulla luna, el premi a l'opera prima per a Erasmus the film i el premi especial del jurat per a 54 days.

Benedito va explicar que en les projeccions han participat diversos directors dels films i que el seu feedback ha estat molt bo: «al cineasta li importa poc si es tracta d'un festival gran o petit, a ell el que més l'interessa es projectar i difondre el seu film». I, per altra banda, el format petit té certes avantatges: «la gent participava molt en el torn de preguntes posterior a la projecció i als cineastes els hi ha agradat conèixer d'aprop les reaccions de la gent».

 

CANVIS PER A LA 2ª EDICIÓ/ Satisfets amb la resposta dels espectadors, els cineastes i els col·laboradors, l'organització té clar que repetirà, i que ho farà amb el mateix format, que «ha funcionat molt bé», assegura Benedito: «seguirem amb els 30 dies ja que no volem comprimir-ho tot en una setmana», segons Bendito «encara no estem preparats ni tampoc volem cansar el públic». Per altra banda, confien que a la segona edició el festival «tindrà més prestigi de cara als cineastes, serà més conegut – ja que els cineatses que hi han participat aquest any ens estan fent promoció –i hi participaran més, per tant, la qualitat anirà pujant». L'organització ho té clar: «volem fer-nos un petit nom en el món del cinema fantàstic».

L'organització, però, és conscient que hi ha canvis a fer, entre ells, el dia: «les projeccions de les pel·lícules de la secció oficial més potents les hem fet els dijous i hi havia gent de fora que no podia venir», de fet, Benedito va explicar que «hem rebut diverses peticions de Barcelona i Saragossa perquè canviéssim el dia, però ja teníem tancat tema amb els locals». Així doncs, de cara a l'any que ve mirarien de fer-ho els divendres, per tal que hi pogués assistir més gent de fora.

Aquesta demanda, i tenint en compte la participació de la gent que ha vingut de llocs com Autràlia i Turquia, és la mostra que el Festival també ajuda a la promoció del país, per tant, de cara a l'any que ve també es miraria d'aconseguir l'ajuda de les institucions per a la promoció.

ANDORRA A IMDB/ Un altre dels èxits del 30 dies Festival ha estat posar el nom d'Andorra en la famosa pàgina web de referència per al món cinematogràfic, IMDb; «Andorra no sortia a la llista de països reconeguts, per tant, les pel·lícules que s'estrenaven no sortien». Andorra, mica en mica, es dóna a conèixer en el món del cinema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT