PUBLICITAT

Una obra de 14 pisos, que no toca el terra i que costarà més de 25 milions

  • ?The Cloud', dissenyat per Gerard Arias i pagat per Andorra Telecom, vol convertir-se en una icona arquitectònica
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Projecció aèria de com serà el nou edifici ?The Cloud'. Foto: ANDORRA TELECOM

Ja tenim guanyador del concurs d'idees llançat el passat mes de juliol per remodelar l'edifici central d'Andorra Telecom, al bell mig de l'avinguda Meritxell. Es tracta de Gerard Arias, un jove arquitecte andorrà que s'ha erigit el vencedor d'entre 14 propostes participants. Arias projecta una aposta agosarada, molt visual, impactant i complexa, batejada sota el nom de The Cloud. S'elevarà fins als 14 pisos i contemplarà una planta baixa «que no toca el terra», cridada a convertir-se en un espai dinàmic i comercial que connecti (també visualment), l'avinguda Meritxell amb Prada Ramon i el Fener. El cost d'aquest projecte que tot just comença a prendre vida s'ha estimat entre els 25 i els 30 milions d'euros, el qual serà assumit «íntegrament per Andorra Telecom», va explicar ahir el director general de la parapública, Jordi Nadal.

Aprovada la idea,el despatx guanyador té fins l'octubre de l'any vinent per enllestir la redacció del projecte, de manera que ja d'aquí a un any es pugui licitar el concurs per dur a terme la construcció del The Cloud. Així, i si se segueixen els terminis marcats per Andorra Telecom, la voluntat és que l'obra «estigui acabada a mitjans del 2018», va informar Nadal. Ara bé, s'haurà de supeditar qualsevol pas al que decideixi el proper Govern. «És un projecte que encara no està adjudicat, que no condiciona en res el nou Govern i que podrà tirar-lo endavant o no», va recordar el ministre d'Economia i Territori (també president del Consell d'Administració d'Andorra Telecom), Jordi Alcobé.

Restauració, botigues i cultura / Arias, que va assistir a la presentació del que s'ha de convertir en un atractiu turístic, així com en una icona arquitectònica «que s'associi amb Andorra», a paraules de Nadal, va avançar alguns detalls de com pot quedar l'obra. L'edifici tècnic de la parapública no es tocarà, i en canvi sí que es tirarà a terra la zona d'atenció al públic i l'antiga caserna de Bombers. Al voltant d'aquest edifici tècnic, que faria com de gran pilar, s'hi projectarà tot el nou espai. Un espai on «s'allibera la planta baixa» amb una gran plaça que connectarà banda i banda dels eixos comercials. A més a més hi haurà, a la quarta planta, «un segon espai públic» plantejat com un gran «atri», el qual organitzarà tots els espais. En total seran 11.200 metres quadrats útils per acollir, a més de la part tècnica (la que no es toca), una zona comercial, una de restauració i d'oci (amb «restaurants en alçada»), i una zona cultural museística que podria acollir també un espai de congressos. Nadal va voler ressaltar que no s'abandona la idea del parc tecnològic, «és la prioritat», mentre que Alcobé va assegurar que en cap cas es busca fer la competència al teixit empresarial de la zona, sinó que la «complementarà».

La façana també serà espectacular. De vidre, amb panells fotovoltaics i una pantalla de leds. La fisonomia que tindrà l'edifici recorda en bona part l'hotel Vela de Barcelona.

Relacionat amb el cost econòmic, el ministre també es va mostrar convençut que serà un edifici «que rendirà». La mitjana dels projectes presentats rondava els 23 milions d'euros. El guanyador, però, s'eleva per sobre i podria arribar a costar fins als 30 milions.

SENSE PROBLEMES LEGALS / L'edifici sumarà fins a 14 plantes, i per tant canviarà substancialment l'orografia de la zona. En qualsevol cas, no hi haurà cap problema urbanístic ni legal relacionat amb Andorra la Vella. Es tracta d'un projecte «d'interès nacional», va recalcar Alcobé. I a més té el vistiplau també de la corporació. «Des del Comú no hi haurà cap pega», va assegurar el cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, que va destacar el passeig públic que guanya la zona.

Finalment, i si finalment es tira endavant el projecte, caldrà recol·locar el centenar de treballadors que actualment treballen a l'edifici. Nadal va explicar que la voluntat és que s'ubiquin en zones properes a aquest.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT