PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La Seu es mobilitza contra les execucions hipotecàries

Es recolliran signatures per portar el debat al ple municipal

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la presentació de la Iniciactiva Legislativa Popular.
Un moment de la presentació de la Iniciactiva Legislativa Popular. | RADIOSEU
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l’Alt Urgell va dur a terme durant el cap de setmana passat a la Seu la presentació i explicació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la pobresa energètica i les execucions hipotecàries. L’acte, fet a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, va servir per anunciar l’inici d’una recollida de signatures a la Seu a favor de la proposta i la voluntat de portar el debat sobre la ILP al ple municipal.

La PAH justifica l’impuls d’aquesta ILP perquè «a Catalunya hi ha 50 desnonaments cada dia, a les ja més de 110.000 execucions hipotecàries iniciades des de 2008, cal sumar-hi la creixent problemàtica dels desnonaments per impagament de lloguer». Alhora, recorden que «més de 320.000 famílies pateixen pobresa energètica; és a dir, no poden mantenir les seves llars a temperatura adequada o bé ja han patit talls de subministrament».

Davant d’aquesta realitat «cada vegada més alarmant», la PAH, juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, van presentar una ILP que va ser admesa per la mesa del Parlament el 13 d’octubre passat. La proposta introdueix mesures de «segona oportunitat» per a persones sobreendeutades, impedeix les execucions hipotècaries de famílies vulnerables, reivindica la garantia d’un lloguer social per les famílies en risc de desnonament, i obliga a la creació d’un parc públic de lloguer a partir dels pisos buits propietat d’entitats financeres. Finalment, també es vol impedir per llei els talls de subministraments bàsics que afectin a persones en vulnerabilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT